INTERNET. Youtube-kändisen Felix Kjellgren, mer känd som ”Pewdiepie”, har återigen hamnat i blåsväder efter att han trotsat den politiska korrektheten igen. Denna gång för att han under en livestreaming sa ordet ”nigger”.

Det var i helgen när Youtubestjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellgren spelade ”Playerunknown’s Battlegrounds” i sin livestream som han under en eldstrid råkade kläcka ur sig ordet ”nigger”. Direkt efteråt sa han:

— Förlåt, men vad fan. Vilket jävla rövhål.

Efter Kjellgrens val av ord har han hamnat i medialt blåsväder där det hetsats mot honom och många uppmanar till bojkott av hans kanal.

Spelutvecklaren Sean Vanaman, en av skaparna bakom spelet ”Firewatch”, är upprörd över ordvalet och vill att man klipper banden med Kjellgren. Han skriver:

Han är värre än en rasist: Han propagerar skräp som gör riktig skada på kulturen runt denna industri.

[…]

Jag uppmanar andra utvecklare och jag tänker ta kontakt med folk som är mycket större än oss för att ta bort det material som har gjort honom till en miljonär.

Vanaman ska redan ha skickat in en ansökan om att allt spelmaterial som Kjellgren använt i sina videos, från spel som Vanaman har varit med och skapat, ska plockas bort från Youtube.

Den populära youtubern ”KSI” har efter händelsen skrivit till Kjellgren på Twitter: ”Jag vill se hur du tar dig ur den här”.

Kjellgren har tidigare hamnat i blåsväder då han bland annat tidigare i år betalade två indier för att hålla i en skylt där det stod ”Död åt alla judar” på. Händelsen ledde till att Disney valde att avbryta sitt samarbete med honom.

PewDiePie är världens största Youtube-användare med över 52 miljoner följare och han gjorde flera referenser till bland annat Adolf Hitler och hakkors under 2016.

Källa:
Pewdiepies rasistiska ordval kan stå honom dyrt


  • Publicerad:
    2017-09-11 11:00