SVERIGE. PewDiePie har fått magrutor, uppmuntrar till träning och hyllar en intellektuell fascist.

Den svenske kändisen Felix Kjellberg, på Youtube känd som PewDiePie, släppte nyligen en film där han uppmuntrar sina följare att börja styrketräna.

Bakgrunden till filmen är att en bild på Kjellberg i bar överkropp har blivit viral och fått många att vilja veta mer om hans träningsrutiner. I filmen går därför Kjellberg igenom hur han själv tränar väldigt enkelt hemma med bara en bänk och lite fria vikter.

Kjellberg talar även om vad som ger honom motivation att träna och nämner den japanske författaren och nationalisten Yukio Mishima. Mishima är bland annat känd för att han 1970 begick seppuku efter att han genomfört en misslyckad statskupp för att återupprätta det japanska kejsardömet och avskaffa den konstitution som de allierade segermakterna tvingade på Japan 1947.

I slutet av filmen säger Kjellberg att man inte bara ska träna av kortsiktiga och egoistiska skäl.

— Det finns många anledningar till att träna som är positiva. Du kommer se bättre ut, du kommer känna dig mer självsäker, du får bättre hälsa. Men det här är uppenbarligen degenererade anledningar till att träna, säger han och fortsätter sedan:

— Du lyfter vikter för Mishima. Du lyfter vikter för Homeros. Du lyfter vikter för att undfly abstrakta koncept som tiden och döden. De är de enda acceptabla anledningarna!

Utöver styrketräningen påpekar Kjellberg att han numera dricker väldigt lite alkohol och är mer noga med att äta hälsosamt eftersom det inte räcker att bara träna för att bli i bra form, man måste också leva hälsosamt i övrigt.

I skrivande stund har Kjellbergs träningsfilm över sju miljoner visningar och 665 000 tumme upp. Förra hösten trollade Kjellberg de censurivrande judarna på ADL när han först lovade att ge dem pengar men sedan drog tillbaka detta när hans fans började kritisera ADL.


  • Publicerad:
    2020-06-02 13:20