USA. I ett videoklipp ses studenter tillhörande en och samma studentförening på University of Georgia skämtsamt piska en annan student med orden ”plocka min bomull nigger!”. Videon har cirkulerat på sociala medier och skapat enorma kontroverser.

I ett filmklipp som cirkulerat på sociala medier ses fyra medlemmar i studentföreningen Tau Kappa Epsilon (TKE) på University of Georgia skämta med varandra. En av dem piskar en annan med ett skärp och säger ”plocka min bomull bitch!”. En tredje person som filmar det hela påminner honom om att han använder fel ord, varpå han slår med skärpet ytterligare en gång och säger ”plocka min bomull nigger!”, till de församlades stora förtjusning.

Filmklippet har sedan dess väckt avsky bland politiskt korrekta på sociala medier som krävt åtgärder från University of Georgia. I ett officiellt uttalande skriver lärosätet att man är medveten om att det finns en video där studenter ”använder ett rasistiskt språk och deltar i aktiviteter som hånar lidandet hos förslavade människor”.

Universitetets studentråd har också gått ut med att en utredning om incidenten är pågående, samtidigt som man har stängt av föreningen TKE, som i sin tur har uteslutit de fyra studenterna.

Källa:
’Pick my cotton, n****r’: University of Georgia frat suspended over racist VIDEO


  • Publicerad:
    2019-03-25 10:30