UTRIKES. I ett reportage från RT vittnar bland annat fadern till en pojke som figurerat i en film efter en påstådd gasattack, om att gasattacken är en bluff.

I ett nytt reportage från RT uttalar sig en pojke, som figurerat i en film efter den påstådda gasattacken i Douma, om händelsen. Enligt pojken följde han med till ett sjukhus efter att en grupp påstått att en gasattack ägt rum, där han dränktes i vatten och senare bjöds på mat. Pojken ska heller inte ha visat några symptom efter händelsen.

Fadern berättar också om händelsen:

— Jag var ute men jag hörde ingenting om någon kemisk attack och märkte ingenting. Jag hörde bara att min familj var på sjukhuset.

— När jag kom dit hittade jag min familj. De berättade att någon ropat om en gasattack.

Även en läkare som var i tjänst vid tillfället berättar för RT om händelsen. Enligt läkaren kom det plötsligt in en massa människor som dränktes i vatten av en grupp. Han märkte dock inte några som helst symptom av en kemisk attack på de som kommit.

Det enda man märkt, vid andra tillfällen, är att vissa människor haft svårt att andas, vilket enligt RT kan förklaras av de strider som ägt rum i området. På grund av explosioner kan nämligen luften fyllas med damm, vilket kan vara speciellt problematiskt för de som har astma.

Man intervjuar även en man som säger sig ha varit på platsen där attacken påstås ha ägt rum. Enligt mannen märkte varken han själv eller hans familj att någonting skulle ha hänt.

Filmen där människor blir avduschade släpptes av Doumas revolutionsgrupp som ska ha kopplingar till Vita hjälmarna, som tidigare avslöjats med att bluffa om attacker.

Källa:
Staged suffering? Interview with boy in Douma video raises more doubts over ‘chem attack’ 


  • Publicerad:
    2018-04-19 22:00