UTRIKES. Ryssland fortsätter sin informationsspridning om främmande inblandning i Syrien och hävdar att de tidigare förberedda falska kemvapenattackerna nu har spelats in och ska distribueras.

Som Nordfront tidigare har rapporterat, hävdar den ryska militären att Vita hjälmarna har iscensatt falska dokumentärfilmer som ska påstås visa sviterna efter gasattacker mot den syriska befolkningen. Syftet är att svartmåla Syriens president och ge USA och deras närmsta allierade en förevändning att åter börja bomba Syrien som ”hämnd” för de påstådda attackerna.

Nu rapporterar ryska RT News att de inspelade filmerna är under distribution och når internationella nyhetsbyråer natten mot onsdagen, svensk tid.

Flera TV-stationer från Mellanöstern och USA har tidigare skickat filmteam till Jisr al-Shughur i Syriens Idlibregion för att producera filmer i syfte att provocera en respons, säger det ryska centret för försoning i Syrien i ett uttalande. Informationen kommer från lokalbefolkningen i Jisr al-Shughur, säger Ryssland.

”Allt videomaterial från den iscensatta provokationen i Jisr al-Shughur ska levereras till TV-stationernas nyhetsavdelning som kommer att sända dem efter det att de publicerats på sociala medier”, hävdas det i uttalandet.

I syfte att genomföra operationen utrustades en islamistgrupp med två stora behållare med ”en klorbaserad kemikalie”. Den ryska militären säger att filmerna kommer att innehålla scener då medlemmar ur Vita hjälmarna behandlar påstådda offer för vad som anges vara en bomb i form av en tunna innehållande kemikalier. De kommer att påstå att tunnan skickats från Damaskus.

Moskva har upprepade gånger varnat att falskflaggattacker med kemiska vapen har förberetts i Idlib, vilket ska ge USA och deras främsta allierade en förevändning att anfalla syriska regeringsstyrkor. USA har hotat Damaskus med ”hämnd” om Syrien använder kemiska vapen i Idlib och har redan i förväg anklagat Syriens regering för att vara ansvarig för kommande sådana attacker.

Under mötet i FN:s säkerhetsråd som hölls på tisdagen sade Rysslands ambassadör Vassily Nebenzya med eftertryck att Damaskus inte ens har några kemiska vapen i sin ägo. Varje händelse där sådana attacker förekommer skulle endast gynna milisen som kämpar mot Syriens regering.

Falskflaggattacken utförd av Damaskus’ motståndare, som räknar med vapenunderstöd från främmande makter, är en mycket möjlig realitet. Vi har obestridliga bevis för att [en sådan] förbereds, sade Nebenzya i FN:s säkerhetsråd.

Källa:
HomeWorld NewsFilming of staged chemical attack in Syrian Idlib begins – Russian MoD


  • Publicerad:
    2018-09-12 11:45