SVERIGE. En yngre pojke som sålde majblommor utanför en butik i torsdags blev hotad till livet av en äldre man. Den äldre mannen tyckte att pojken konkurrerade om platsen.

Det var under torsdagseftermiddagen som en ung pojke stod utanför en matbutik i Gävle och sålde majblommor. En äldre man kommer då fram till pojken och försöker ta över platsen.

— En annan man gjorde anspråk på samma plats och han tyckte att det blev konkurrens, säger Tomas Sandin, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg.

Mannen ska enligt uppgifter ha närmat sig pojken och hotat honom till livet genom att gestikulera att han skulle skära halsen av pojken. Pojkens anhöriga tillkallade polis och en anmälan är upprättad. Mannen greps på plats och en utredning är påbörjad.

Det framkommer inte vad mannen i fråga hade för ärende på platsen men under den senaste tiden har en viss grupp av människor tagit just områden vid centrums entréer i anspråk, och flera händelser av inträffat där just konkurrens om plats har varit en underliggande orsak.

Källa:
Pojke sålde majblommor – hotades till livet


  • Publicerad:
    2016-04-16 13:45