DANMARK. En 12-årig pojke blev stannad av en misstänkt pedofil i Århus som försökte locka pojken med glass. 12-åringen svarade med att sparka mannen rätt i skrevet. Polisen söker nu efter personer som kan ha bevittnat händelsen.

Det var på torsdagsmorgonen när en 12-årig pojke var på väg till skolan i danska Århus som han upptäckte att han blev förföljd av en vuxen man. Mannen sa ”hej” till pojken som svarade tillbaka att han inte får prata med främlingar. Mannen försökte då locka pojken med att säga att han hade glass, ett knep som 12-åringen inte gick på och han bytte i stället riktning för att gå åt andra hållet, men mannen fortsatte att följa efter honom.

Strax därefter tog mannen tag i 12-åringens handled men pojken reagerade snabbt, vände sig om och sparkade den misstänkte pedofilen rätt i skrevet. Han sprang därefter till skolan där han informerade lärarkåren om vad som hade hänt som sedan larmade polisen. Under dagen gick polisen ut med ett pressmeddelande som löd: ”Det är viktigt att understryka att det inte hände pojken något, men vi uppmanar föräldrar i området att ta ett snack med sina barn om hur de ska agera ifall de upplever något liknande”.

Polisen söker nu efter personer som kan ha bevittnat händelsen.

Källa:
Pojke gav främmande man en spark i skrevet


  • Publicerad:
    2016-01-08 14:30