FINLAND. Polisen kan ännu inte uttala sig säkert om sjukhuset agerat bristfälligt i behandlingen av Jimi Karttunen.

karttunen-vastine

Finska medier, däribland Hufvudstadsbladet, rapporterade för två dagar sedan att polisen i Helsingfors utreder om sjukhuset begick ett misstag när man skrev ut Jimi Karttunen en dag innan han dog.

Polisen uppger att det är för tidigt i utredningen att uttala sig om det, men man ska alltså utreda hur Karttunen kunde dö en vecka efter att han ramlade och slog huvudet och bara en dag efter att han blivit utskriven från Mejlans sjukhus.

Även beträffande vad Nordiska motståndsrörelsens aktivist, som är misstänkt för misshandel och dödsvållande, har sagt i förhör är polisen fåordig. Dock bekräftar polisen att den misstänkte bestrider att han är skyldig till det polisen misstänker.

Sedan tidigare har polisen uppgett att Karttunen valde att inleda en konversation med Motståndsrörelsen aktivister och spottade mot dem, vilket ska ha resulterat i att Karttunen fick en spark i bröstet. I samband med det föll han och slog olyckligt huvudet i marken.

Trots att det inte är fastställt att Karttunen dog som en direkt följd av misshandeln och kan ha dött på grund av vanvård eller eget agerande efter att han skrevs ut från sjukhuset, väljer finsk media att beskriva händelsen som en ”dödsmisshandel”.

Källa:
Dödsmisshandeln: Oklart kring sjukhusets agerande – varför skickades offret hem?


  • Publicerad:
    2016-09-28 11:10