USA. Donald Trump benådar nu Charles Kushner som är sin svärsons fader. Det är vanligt i USA att makthavare benådar deras kumpaner, något som inte förunnas den vanliga amerikanen.

Eftersom USA har mängder med korrumperade makthavare så är det regel snarare än undantag att amerikanska presidenter benådar deras bundsförvanter i slutet av deras presidenttermer. Benådningar får de som gjort olagliga uppgifter åt makthavarna så att de kunnat vinna makten. I vissa fall benådas individer som står systemet nära ideologiskt eller om intressegrupper (som kan vara etniska) gett stora donationssummor till den sittande presidenten för att deras ledare skall frikännas. Ett känt sådant fall i nutid är rabbinen Sholom Rubashkin som dömdes till 27 års fängelse men bara behövde sitta åtta år.

President Donald Trump benådar nu sin svärsons fader Charles Kushner enligt tidningen New Jersey Local News.

Kushner hade hamnat i konflikt med resten av hans familj angående det gemensamma familjeföretaget. Kushner hyrde därför en prostituerad vars uppgift var att ha sex med hans systers man och spela in detta på video. Detta lyckades hon med och Kushner var så nöjd att han ville ge henne mer arbete riktat mot hans fiender. Videobandet skickade han till sin syster i utpressningssyfte att ställa sig på hans sida i familjekonflikten. Istället för att ta det inom den judiska gruppen valde systern att gå till FBI och hela hans brottslighet uppdagades.

Jared Kushner som är Donald Trumps svärson blev senare arg över att hans faster hade gått till myndigheterna istället för att det hölls inom den etniska gruppen och att deras rabbin dömde ut straffet.

Charlies Kushner dömdes till två års fängelse för det ovanstående brotten men också för att ha skrivit av skatter som kampanjbidrag samt att han ljugit om detta i domstol. Han fick sitta 14 månader i fängelse och hans karriär har inte stoppats av fängelsestraffet och nu benådar Donald Trump honom för hans tidigare brottslighet.


  • Publicerad:
    2020-12-25 22:15