USA Donald Trumps judiske svärson Jared Kushner överger nu sin svärfar och har ”inget intresse” att hjälpa honom i det kommande presidentvalet. Anledningen ska vara att Trump åt middag med Kanye West och Nick Fuentes.

Den judiske finansmannen Jared Kushner, som är gift med Donald Trumps dotter Ivanka Trump, var under Trumps presidentskap en av de mest inflytelserika rådgivarna. Kushner har pekats ut som arkitekten av Trumps neokonservativa svängning och många av ex-presidentens svek mot sin väljarbas.

Men Kushner har också pekats ut som en förrädare som ska ha tipsat FBI inför razzian mot Trumps hem i Florida Mar-a-Lago tidigare i år.

Nu överger Kushner dock Trump, skriver New York Magazine. Enligt tidningen har Kushner sedan Trumps middag med Kanye ”Ye” West och Nick Fuentes ignorerat Trump. Kushner ska vara helt ointresserad av att hjälpa svärfadern i hans kommande presidentvalskampanj.

Tidigare ska Kushner ha agerat som en slags kontaktperson för folk som velat kommunicera med Trump. Men under den senaste tiden ska han istället bara ha gett ut Trumps privata telefonnummer.

— Han sa liksom: ”Lyssna, jag har hoppat av”, berättar en källa till tidningen.