USA Donald Trumps brorsdotter pekar ut juden Jared Kushner som ”mullvaden på Mar-A-Lago”. Enligt Mary Trump kan han ha försett FBI med information inför tillslaget mot ex-presidentens hem.

Den tidigare amerikanske presidenten Donald Trump fick i förra veckan sitt hem Mar-A-Lago i Florida intaget av en stor grupp FBI-agenter som beslagtog flera dokument och bröt sig in i hans kassavalv.

I efterhand har det framkommit att det amerikanska justitiedepartementet misstänker att Trump tagit med sig topphemliga dokument från Vita huset och presidenten misstänks nu för spionbrott.

Det har länge spekulerats i att det kan ha funnits en förrädare runt Trump, som försett FBI med information inför tillslaget. Nu har Trumps brorsdotter, Mary Trump, gått ut med sina teorier i liberalen Dean Obeidallahs podcast.

I avsnittet säger Mary Trump – som är en frän kritiker av sin farbror och hela familjen Trump – att hon önskar att ”alla” i Trumps närhet hade förrått honom. Men det är framförallt Trumps judiske svärson Jared Kushner som verkar misstänkt, enligt Mary.

— Vi måste titta nära på varför Jared fick två miljarder dollar. Vi måste se noga på varför han varit så tyst i så många månader, men också vem som kan verka misstänkt i att behöva göra ett så stort drag som att sätta dit Trump för att själv komma undan trubbel. Det låter som någon som Jared, säger hon.

Jared Kushner var en av Trumps närmast rådgivare under presidentskapet och har pekats ut som hjärnan bakom presidentens många neokonservativa och sionistiska beslut.