Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Professor om Israels attacker mot Syrien: “Förbrytarfasoner”

Av Redaktionen, 2019-01-22
redaktionen@nordfront.se

MELLANÖSTERN. I takt med att IS och andra sunnimuslimska terrorgrupper i Syrien i allt väsentligt besegrats tycks Israel allt mer ta saken i egna händer. Bara under måndagen sköt den judiska skurkstaten missiler mot mål inne i Damaskus vid två tillfällen.

Under natten till måndagen fortsatte Israel att attackera Syrien, denna gång genom att skjuta missiler mot landets huvudstad Damaskus.

Enligt den syriska regeringen lyckades man skjuta ner 30 israeliska missiler, samtidigt som ryska källor uppger att minst fyra syriska soldater miste livet under attacken, rapporterar iranska Press TV.

Israel försvarar angreppet med att man attackerat ”iranska mål” inne i den syriska huvudstaden. Men enligt en Iranbaserad historieprofessor som intervjuas av Press TV är de israeliska attackerna illegala eftersom Iran – till skillnad från många andra länder –  har rätt att befinna sig i Syrien.

— Enligt internationell rätt är det endast ryska och iranska trupper som rent legalt får befinna sig i Syrien, då de bjudits in av den syriska regeringen för att slå tillbaka terrorvågen som skickades av USA, CIA, Israel och Saudiarabien, säger professorn.

— Agerandet vi ser från framförallt USA och Israel är i grund och botten förbrytarfasoner, som grundar sig i en vilja att främja sina egna mål, speciellt målet att expandera den israeliska apartheidstaten.

Den avgående personalchefen för Israels försvarsmakt (IDF) Gadi Eisenkot, skröt nyligen om att Israel attackerat Syrien nästan dagligen under flera års tid – något som också bekräftats av landets premiärminister Benjamin Netanyahu:

— Vi agerar både mot Iran och de syriska trupper som främjar den iranska aggressionen. Vi kommer att slå ned på alla som försöker att skada oss. Alla som hotar att eliminera oss bär fullt ansvar, sa Netanyahu nyligen.

Iran fortsätter samtidigt att ge svar på tal mot de israeliska provokationerna. Landets flygvapenchef, brigadgeneral Aziz Nasirzadeh, sade exempelvis nyligen att ”ynglingarna inom flygvapnet är helt förberedda på att konfrontera den sionistiska regimen och eliminera den från jordens yta”.

Våra framtida generationer samlar nu nödvändig kunskap för den utlovade dagen då Israel ska förstöras, sa Nasirzadeh.

Källa:
Israeli army says it hit Iranian targets in Syria


  • Publicerad:
    2019-01-22 10:20