LÖGNPRESSEN Expressen har hängt ut en person som är misstänkt för ett gängrelaterat mord i syfte att smutskasta Nordiska motståndsrörelsen. Nu har hans mors hem totalförstörts efter en misstänkt bomb.

Expressen hängde nyligen ut en ung svensk man som sitter häktad misstänkt för ett gängrelaterat mord. Anledningen till att man hängde ut den misstänkte mannen är för att han för flera år sedan ska ha deltagit i aktiviteter med Nordiska motståndsrörelsen.

Efter Expressens uthängning – som signerats av Lovisa Åkesson, Alicia Heimersson och Linette Israelsson – följde flera medier på hetsen, något som slutade i att mannens mors radhus bombades under natten till måndagen. Bostaden ska ha brunnit ned helt, men ingen ska ha befunnit sig i den.

— Den är helt nedbrunnen. Vi har ingen information om att någon skulle ha befunnit i sig i bostaden, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson polisregion Stockholm i en kommentar till Expressen.

Nordiska motståndsrörelsen har också kommenterat uthängningen och hur Expressen offrar den unga mannens liv för att kunna hetsa mot organisationen på Motståndsrörelsen.se:

Det är tydligt att det handlar om ren propaganda och ett försök av media att styra bort fokus från det faktum att denna gängkriminalitet är ett importerat problem med närmast uteslutande invandrade förövare, samtidigt som man hoppas kunna skada Motståndsrörelsen.

Vilken ideologi eller vilket politiskt parti den misstänkte mannen sympatiserar med har vi ingen aning om, annat än att hans konto på sociala medier är fullt av inlägg som förhärligar droger, gangsterrap och ett kriminellt leverne och således tycks stå väldigt långt borta från någon ”nazism”.

Organisationen skriver också att mannen inte är medlem i Nordiska motståndsrörelsen och att organisationen givetvis inte har något med narkotikarelaterad gängbrottslighet att göra.