2020. Radio Regeringens lyssnare har röstat fram vinnarna i olika utmärkelsekategorier för insatser förra året.

Listen to ”Radio Regeringen: Radio Regeringens årlig utmärkelser 2020” on Spreaker.

Nordisk Radios kvinnopodd Radio Regeringen har med lyssnarnas hjälp utsett vilka som ska tilldelas årliga utmärkelser för insatser 2020. Detta är vinnarna som utannonserades i gårdagens sändning:

Årets tal – Jimmy Thunlind
Årets kämpe – Axel Eriksson
Årets man – Tobias Malvå
Årets kvinna – Vera Ordesson
Årets radiopratare – Simon Holmqvist
Årets aktion – Demonstration i Örebro
Årets aktivitet – Nordendagarna
Årets kamrat – Marcus Hansson
Årets mamma – Paulina Forslund
Årets pappa – Fredrik Vejdeland
Årets nykomling – Ella-Marie
Årets kommentar – Fredrik Vejdeland “Jag skjuter hellre mig själv i huvudet än blir en Svensson!”
Årets mediasatsning – Kulturarbetarna
Årets glädjespridare – Tobias Malvå
Årets stolle – Morgan Johansson

Special kategori:
Årets kaffedrickare – Mattias Sigvardsson

Alla vinnare förutom förbrytaren, halvdvärgen och ministern Morgan Johansson – som utsågs till Årets stolle – råkar av en händelse vara medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen och flera är dessutom radiopratare i Nordisk Radio-poddar.

Axel Eriksson som utsågs till Årets kämpe var en mångårig Nordfront-skribent som förra året oväntat dog i en olycka och lämnade redaktionen med sorg. Mer om Axel kan man läsa här på Nordfront.

Årets man och Årets glädjespridare blev Tobias Malvå, som är känd från podden Mer än ord. Vinnaren av Årets tal är Jimmy Thunlind som driver podden Mimers brunn tillsammans med Jonas De Geer. Talet lyssnarna röstade för var förmodligen Thunlinds tal på White Lives Matter-manifestationen i Örebro som också blev Årets aktion. Thunlind har också under året medverkat i Christoffer Dulnys podd Kulturarbetarna som utsågs till Årets mediasatsning, förmodligen på grund av att podden för närvarande gör en lång serie avsnitt där man djupdyker i Adolf Hitlers Min kamp.

Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist blev Årets radiopratare. Holmqvist driver Radio Nordfront och kulturpodden Urkult. Marcus Hansson, Nordfronts driftige ansvarige utgivare, blev Årets kamrat.

Den nationalsocialistiska veteranen Vera Oredsson, 92, utsågs till Årets kvinna. Vera har under året skrivit ett flertal insändare på Nordfront. Hon har bland annat i en väldigt stark artikel skrivit om den allierade terrorbombningen av Dresden, berättat om julfiranden hon upplevde i Tredje riket och kommenterat att svenska ungdomar borde kunna fylla de tomma platserna som uppstått inom jordbruksnäringen när coronasituationen hindrat utländska gästarbetare från att arbeta inom jordbruket.

Årets pappa respektive mamma blev Fredrik Vejdeland och Paulina Forslund som har familjen med flest barn inom Motståndsrörelsen. Nordisk Radio-chefen Vejdeland vann dessutom Årets kommentar för att i Ledarperspektiv ha sagt att ”Jag skjuter hellre mig själv i huvudet än blir en Svensson!”

Nordendagarna i Näste 2 blev Årets aktivitet och Ella-Marie vann titeln Årets nykomling. Den nye nästeschefen i Näste 2, Mattias Sigvardsson, vann specialtiteln Årets kaffedrickare.


  • Publicerad:
    2021-01-09 16:15