KANADA. Raphaël Lévesque och andra medlemmar i organisationen Atalante besökte tidningsredaktionen VICE. Där delade de ut en skämtpokal till en journalist med kopplingar till AFA. Lévesque har nu friats i rätten för aktionen.

Raphaël Lévesque och hans kamrater i organisationen Atalante valde att besöka tidningsredaktionen VICE. Där jobbade journalisten Simon Couto med kopplingar till AFA. Couto försökte uppmuntra via tidningen till våld mot Raphaël Lévesque och hans kamrater.

Lévesque och kamraterna fick tillgång till tidningsredaktionen genom att utge sig för att vara blombud. Väl inne gav de Couto en falsk pokal över hans ”gedigna” journalistiska arbete samtidigt som de andra i aktionen spred ut pamfletter och clownnäsor inuti tidningsredaktionen.

Fastän att Lévesque och kamraterna inte var verbalt hotfulla eller våldsamma åtalades Lévesque bl.a. för trakasserier och inbrott. Flera av medarbetarna på tidningsredaktionen uppgav att de har mått dåligt över att Lévesque och kamraterna befann sig på redaktionen. En person hade drabbats av en panikångestattack.

Händelsen ägde rum år 2018 och domen blev att Lévesque frias från alla åtalspunkter.


  • Publicerad:
    2020-06-12 20:30