INVASION. Tusentals rasfrämlingar stormade Kanaltunneln mellan Frankrike och England.

På tisdagsmorgonen försökte över 2000 invandrare storma tunneln som går mellan franska kuststaden Calais och den engelska staden Folkstone. Fransk polis lyckades stoppa horden av rasfrämlingar och cirka 200 personer greps. Under anstormningen stoppades trafiken i tunneln men den kunde under förmiddagen återupptas.

Engelsk migrationspolitik hägrar
På den franska sidan av kanaltunneln har tusentals migranter från Eritrea och Sudan tältat sedan några månader tillbaka, detta för att illegalt försöka att ta sig över till England. Migranterna försöker bland annat med våld ta sig ombord på lastbilar eller godståg, ibland erbjuder de även privatpersoner pengar för att kunna få åka med genom tunneln.

Franska och engelska företrädare möttes redan senare på tisdagen och bestämde då att säkerheten kring tunneln ska ökas.

Kanaltunneln (Wikipedia)

Kanaltunneln är en järnvägstunnel under Engelska kanalen, invigd 6 maj 1994 av Storbritanniens drottning Elizabeth II och Frankrikes dåvarande president François Mitterrand.

Tunneln går mellan Folkestone i Kent, England, och Coquelles i Pas-de-Calais, nära Calais i norra Frankrike. Tunneln är 50 km lång, med en undervattensdel på 39 km som i genomsnitt löper på 45 meters djup under havsbottnen. Kanaltunneln består av tre parallella tunnlar, två för trafiken och en mittre underhålls- och nödtunnel.

Tunneln trafikeras dels av höghastighetståget Eurostar för persontransport, Eurotunnel Shuttle som hanterar fordonstransporter samt av internationella godståg.

Källa:
Migranter försökte storma tunnel till England


  • Publicerad:
    2015-07-28 22:30