MAKTEN. De verkliga makthavarna skapar galjonsfigurer som för fram deras politiska budskap. Dessa skapta sköldar placerar de framför sig så att kritiken riktas mot galjonsfigurerna istället för dem själva.

Greta galjonsfigur (European Parliament CC BY 2.0) och (Vulkano CC BY-SA 3.0)

Under en lång tid har jag velat skriva om de skapade fenomenen Greta Thunberg och Henrik Arnstad. Andra saker har kommit emellan men idag har jag tid och samtidigt finns det ett visst nyhetsvärde då skvallerblaskan Aftonbladet har deras årliga kampanj som heter Svenska hjältar.

I förrgår blev Kurt 13 år nominerad som Svensk hjälte för att han är en pojke som tycker att han är född i fel kropp och nu tar mediciner för att stoppa sin pubertet och ”bli tjej”. Han vill kämpa mot orättvisor som rasism och fientlighet mot HBTQ. Kurt vill bli fotomodell men känner att han inte lyckats och detta beror på att agenturerna söker antingen pojkar eller flickor och inte HBTQ-personer som honom.

Kurt på sitt rum. Skärmdump: Aftonbladet

Det bör nämnas att det redan finns sådana agenturer men Kurt har en agenda och det har framförallt Aftonbladet själva som väljer att lyfta fram honom för att föra fram och normalisera deras idéer för allmänheten. Denna agenda från Aftonbladet skapade en viss reaktion hos personer varpå en tråd skapades på Flashback. På Flashback finns alla sorters människor även de som absolut ogillar fenomen som Kurt. En del är förargade för att de tycker att Kurt utnyttjas då de anser att han lider av en psykisk sjukdom för att han inte talar på ett normalt sätt när han intervjuas av Aftonbladet. Några andra har uttryckt sig på ett väldigt grovt sätt mot individen Kurt.

”Jag hade tagit missfostret bakom vedbon å knackat avarten med yxan. Hade förmodligen bara hivat felknullet i älven efter det.”

Jag är för en omfattande yttrandefrihet och tycker människor skall få säga det mesta, men jag känner att många människor skjuter snett i deras kritik mot saker de finner stötande. Den här individen på Flashback har riktat sitt agg mot individen Kurt, men Kurt har ingen makt, han är en pojke som i alla fall jag känner att det är synd om, trots att han älskar sådana saker jag inte står för.

Han står inför en framtid där makten har lurat i honom att det är positivt att ta mediciner eller göra operationer som kommer bli irreversibla för honom. Detta redan innan han är 18 år, det måste påpekas att Kurt bara är 13 år. I vanliga fall anser makten och myndigheterna att han är omogen. Så omogen att om han eller någon annan person som är under 15 år skulle ha ihjäl en annan människa så skulle de inte få sitta i fängelse för detta, då de inte anses vara tillräckligt mogna för att kunna straffas för deras handlingar. Inte heller anses Kurt vara mogen nog för att köra moped, köra bil eller dricka alkohol. Trots detta tillåts han påbörja ett ofta irreversibelt könsbyte.

Mitt agg försöker jag främst rikta mot de som har makten. I det här fallet blir det Aftonbladet som ägs av mediekoncernen Schibstedt som har valt att lyfta fram Kurt till alla människor och deras läsare. Han blir därmed en galjonsfigur för alla de idéer som Aftonbladet och dess ägare vill framhäva till folket. Det är de som bestämmer vem som skall anses vara hjälte och vem som skall anses vara neslig.

Henrik Arnstad och Greta Thunberg
Jag har varit politiskt intresserad länge och sett hur både Arnstad och Thunberg har växt fram från ingenstans. Likt Kurt har de en uppgift och så länge de sköter den uppgiften så är de galjonsfigurer som får stå i rampljuset. Otaliga kommentarer har jag sett från människor som blir skogstokiga över Arnstads påståenden. För mig personligen har jag alltid sett Arnstad som en korkad psykiskt sjuk individ som ljugit om sina egna meriter. Jag har aldrig hyst agg mot honom.

Däremot har jag hyst agg mot judiskt ägda Bonnier och speciellt Dagens Nyheters judiska chefredaktör Peter Wolodarski som år efter år har utnyttjat Arnstad och puttat fram honom i rampljuset så att han säger det de själva vill säga. Men de slipper hatet och fokuset mot deras makt och mot dem själva. Arnstad blir till en pinata, inte fysiskt men en pinata som får ta emot de verbala smockorna från varje möjlig person som skriver ut sitt hat i kommentarsfält över det Arnstad står för.

Om Arnstad är en galjonsfigur för de socialliberala i Sverige så är Greta Thunberg en galjonsfigur skapad för en internationell publik. Här kan vi verkligen prata om en stulen ungdom. Makten och hennes egna föräldrar samt deras vänner skapade Greta för att lyfta fram sina egna idéer. Precis som med Arnstad och Kurt reagerar människor som inte tycker som Greta negativt och då hon är galjonsfiguren, riktar sig deras ilska mot hennes person. Tänk er en 16-åring som släpps fram som en internationell förespråkare för en grupp idéer som absolut måste genomföras nu annars går i princip mänskligheten under. Hon flygs runt i hela världen och får hålla tal som har skrivits till henne inför världsledarna. Hennes levnadsmönster granskas i sömmarna av hennes belackare eller bara de som vill tjäna pengar på att föra fram hennes egna tillkortakommanden. Nåde henne om hon själv som 16-åring inte lever upp till det som hon predikar. Det är onekligen ett tungt ok att gå runt med.

Brittisk politiker väljer att lyfta fram Greta i sin kritik mot miljörörelsen.

Så tungt att jag anser att myndigheterna skulle ha satt stopp för cirkusen och skådespeleriet från första början för Gretas skull. Även om Greta själv anser att hon vill göra detta så var hon bara 16 år när hon började och enligt mig inte tillräckligt mogen för att ha kunnat skapa sig en egen förståelse för varken de vetenskapliga frågeställningarna kring klimatet eller politiken. Det som kommer ut från hennes mun är ord från vuxenvärlden men framförallt den rådande makten som cyniskt väljer ut en ung tonåring med diagnosen Aspergers som deras sköld när de gör henne till en del i populärkulturen.

Ofta får makthavarna också hjälp av motståndarsidan som i det ovanstående exemplet med den brittiska politikern. När motståndarsidan försöker att kritisera makten väljer de att attackera Greta som blivit ”hjälten” men som egentligen endast är en galjonsfigur. På detta sätt bidrar även de till att hon blir ett populärkulturellt fenomen. Jag gör mig själv skyldig till att lyfta fram Greta men skillnaden är att mitt syfte är att rikta debatten bort från henne.

När man söker på ”Greta Thunberg” på Youtube ser man tydligt hur makten lyfter fram henne och hur motståndarsidan lyfter fram henne i sin kritik mot makten. En svårighet för de som vill rikta kritik mot de riktiga makthavarna är att människor blir skedmatade med Greta via mediebolagen så därför blir det svårare att nå ut med kritiken mot politikerna och makthavarna för alla känner till Greta, men hur många känner till de högsta ledarna för olika globalistiska institutioner?

Därför jobbar de som riktar argumenten mot den verkliga makten alltid i uppförsbacke, men detta är nödvändigt för att slå på Greta-pinatan är i längden inte konstruktivt även om satirbilder på henne eller Arnstad ibland är väldigt underhållande. Anledningen till att det inte är konstruktivt är för att makten bara byter ut Greta mot en ny när hon som idé har falnat. Då blir det en ny person och Greta kommer att tvingas till en mer undanskymd plats och dessa skapas av globalisterna redan. CNN till exempel skriver om andra unga människor som vill förändra världen. Några telefonsamtal bland makthavarna och en sådan person kommer att få uppgiften som Greta hade innan och det finns inte ett skit hon kan göra åt den saken för hon kontrollerar i verkligheten ingenting.

Avslut
Med allt detta sagt anser jag att kritiken bör riktas mot de verkliga makthavarna i världen. Politikerna, journalisterna, finanscheferna, storföretagarna och deras institutioner såsom FN, EU, AIPAC, SEB, Nordea, Bilderbergmötena, Judiska världskongressen, Bonnier, Comcast, Federal Reserve, IMF, BRICS, Sionistiska världsfederationen, Riksdagen och alla de andra hundratals organisationer som finns i världen som driver dagens agenda med urspårad globalism och folkutbytespolitik.


  • Publicerad:
    2021-04-06 10:00