RADIO. Nordic Frontier, den engelskspråkiga motsvarigheten till Radio Nordfront, intervjuade tidigare i veckan Rob Rundo.

I tisdags intervjuade Nordic Frontier den amerikanske nationalisten och aktivisten Rob Rundo.

Rundo och flera av hans kamrater från Rise Above Movement (RAM) har orättfärdigt fängslats och förföljts av den amerikanska staten, vilket Rundo berättar om i intervjun.

Andreas Johansson ställer också viktiga frågor till Rundo som om det stämmer att vita fångar i amerikanska fängelser gör 88 burpees och om man har ketchup till pastan i USA.

Den senaste tiden har RAM-grundaren Robert Rundo varit bosatt i östra Europa och driver nätbutiken Will2Rise som också hade en Youtube-kanal med aktivismtips och reportage från demonstrationer, innan Google valde att radera kanalen.

Rise Above Movement

RAM är en aktivistgrupp som lagt stort fokus på att kombinera den utåtriktade politiska kampen med kampsport, kamratskap och ett sunt leverne. Framför allt efter demonstrationen i Charlottesville, som flera av gruppens aktivister deltog i, har rörelsen utsatts för hård repression av den amerikanska staten.

Utklipp ur intervjun:


  • Publicerad:
    2021-05-16 13:30