”RYSK PÅVERKAN”. I dagarna har ryska RT gått ut med skarp kritik mot sexualliberalismen och feminismen som präglar västvärlden. I två artiklar kritiserar man både feminismens hyckleri och den yngre generationens sexuella dekadens. Man menar i en Alla hjärtans dag-special bland annat att den sexuella frigörelsen och digitaliseringen av sexualiteten utgör ett stort hot mot familjebildningar.

Det är skribenterna Peter Andrews från Irland och Helen Buyniski från USA som i två olika artiklar på RT kritiserar feminismen och den sexuella degenerationen hos de yngre generationerna i västvärlden.

I Buyniskis artikel Feminists claiming ‘tradwives’ are radicalized ‘like ISIS brides’ have become the woman-shaming patriarchy they hated går hon hårt mot feministerna, som försöker skamma kvinnor som väljer att leva traditionellt familjeliv.

Hon menar att feministernas attacker mot den så kallade tradfru-rörelsen – unga kvinnor som väljer bort karriär och ”självförverkligande” till förmån för ett liv som hemmafru – visar på det inneboende hyckleriet hos feminismen. Buyniski menar att det tydliggör att feminister inte är ute efter att ”frigöra” kvinnan och låta henne göra egna val:

Av dessa reaktioner är försöken att koppla tradfru-rörelsen till alternativhögern pinsamma nog. Men att antyda att dessa traditionssinnade kvinnor – vilka trots allt inte försöker påtvinga sina konservativa åsikter på sina systrar utan bara upprätthålla öppna samlingsplatser på sociala medier – är radikaliserade och hjärntvättade på samma vis som IS-brudar, såsom självutnämnda ”extremistexperten” Jula Ebner gjorde, byter ut alla förväntningar på feminismen mot en omfattande förmyndarmentalitet.

Hon menar att feminister försöker lura kvinnor in i ett löneslaveri genom att tala om för dem vad de ”egentligen vill” och antyda att den naturliga kvinnliga instinkten att vara hustru och moder bara är ett bevis på modernt patriarkalt förtryck.

”Feminismen lovade trots allt kvinnor att de skulle bemyndigas, att de skulle ges lika möjligheter i alla livets områden genom avlägsnandet av könsspecifika juridiska och sociala hinder. Att säga till kvinnor att de kan bli vad de vill – för att sedan rycka tillbaka av skräck när de säger att de vill vara en tradfru – är en motbjudande falsk marknadsföring och ett totalt avvisande av allt som feminism egentligen borde stå upp för”, skriver Buyniski.

”Porrsajter kommer slå nya rekord på Alla hjärtans dag”
I Alla hjärtans dag-artikeln av Peter Andrews, som är utbildad genetiker och arbetar som vetenskapsjournalist, kritiseras digitaliseringen av sexualiteten, med pornografi och ”webcamtjejer”, samt yngre generationers sexualliberala attityder.

Andrews skriver att ”Generation Z” (personer födda kring millennieskiftet) är den mest ”sexuellt frigjorda” generationen någonsin, men att det han kallar för ”hook up-kulturen” riskerar att förstöra intimiteten och relationen mellan könen för alltid.

”Varför är det en sådan katastrof idag när det kommer till sex och relationer, med män och kvinnor till synes mer främmande inför varandra än vad vi någonsin sett tidigare?”, frågar han sig i artikelns inledning.

Förklaringen ligger, enligt Andrews, både i feminism, preventivmedel och ”sexuell frigörelse”, som gjort att kvinnor i allt mindre utsträckning upplever sig behöva män.

Men också i hur sexualiteten digitaliserats allt mer, där unga män får sina första sexuella upplevelser via en dator eller smartphones skärm, samtidigt som allt färre unga människor tycks ägna sig åt verkliga sexuella relationer. Han citerar bland annat en australiensisk undersökning som frågade män och kvinnor i åldern 18 – 24 år hur ofta de hade sex, där svaret ”aldrig” blev det vanligaste.

Det är inte bara Internetporren som utgör pojkars första kontakt med sexualitet, menar Andrews. Även sättet som pojkar tar kontakt med flickor på har digitaliserats helt och hållet.

Pojkar i denna generation har alltid interagerat med varandra, och speciellt med flickor, genom pixlarna på en laptop eller smartphones skärm. För dem är sexuellt samspel något digitalt och fullkomligt oskiljbart från Internet. De har aldrig skamset tvingats vandra över en fullsatt lekplats för att träffa flickan de gillar, medan alla deras kamrater skrattandes ser på, bara för att bli smärtsamt avvisade. Istället initierar de semi-litterära emoji-fyllda skrivna meddelanden med deras förälskelser, som kanske utvecklas till bildutväxling eller ”glider in på direktmeddelanden”, om saker och ting går bra.

Vidare citerar Andrews en intervju med en en av web cam-showindustrins tidigare höjdare, som bekräftar att det inte är äldre män som framförallt betalar för att se unga tjejer klä av sig nakna framför en webbkamera utan framförallt unga pojkar.

Den sexuella frigörelsen till trots har allt detta ironiskt gjort det svårare för både män och kvinnor att träffas och få ta del av verklig intimitet, konstaterar Andrews:

Denna generations största ironi är att istället för ett evigt ’Summer of Love’, komplett med 60-talsmode och vild rockmusik som fyller atmosfären, verkar dagens ungdomskultur mer stöpt ur en gotisk roman från den viktorianska eran. Generation Z personifieras av manhaftiga kvinnor och metrosexuella män.

Andrews avslutar också sin Alla hjärtans dag-special med att skriva:

En sak är säker denna Alla hjärtans dag: Webcam-tjejerna kommer att arbeta dubbla skift, och porrsajterna kan förvänta att se hur deras trafik slår nya rekord.

RT ägs av den ryska staten men anställer skribenter från hela den vita världen och har av judiskägda medier i väst anklagats för att vara en del i en rysk påverkanskampanj mot västerländska länder.

Källor:
Feminists claiming ‘tradwives’ are radicalized ‘like ISIS brides’ have become the woman-shaming patriarchy they hated
Sexual liberation or the end of intimacy? Woke hook-up culture & terror of toxic masculinity spell doom for Gen Z’s love lives


  • Publicerad:
    2020-02-15 17:30