MEDIA. Ryska RT menar på att Nordiska motståndsrörelsen vill framställa sig som ”Hitlers soldater”.

Ryska RT fortsätter att följa utvecklingen i Sverige inför valet den 9 september. I ett nyhetsinslag som sändes under helgen tog de bland annat upp att invandringsmotståndet ökar i landet och att Sverigedemokraterna förväntas bli näst största parti.

Efter att därefter kort ha tagit upp Alternativ för Sveriges kritik mot SD:s liberalisering hamnar RT på den logiska politiska slutstationen: Nämligen Nordiska motståndsrörelsen.

RT beskriver det som att organisationen ”i praktiken framställer sig som Hitlers soldater”. Reportern verkar dessutom chockad när medlemmar från organisationen utan omsvep tar ställning för den förlorande sidan i andra världskriget.

Inslaget om det politiska läget i Sverige avslutas med att ge nationella organisationer legitimitet. Bland annat konstateras att nationella organisationer växer trots Bonniermedias och politikerkastens svenskfientliga smutskastningskampanjer. Reportern avslutar dessutom reportaget med följande ord:

”De här partierna visar att de kommer att konfrontera den nuvarande migrationspolitiken med att sätta hårt mot hårt – på gott eller ont.” 


  • Publicerad:
    2018-09-04 06:00