INRIKES. Den prisbelönte regissören Ruben Östlund har tagit bladet från munnen och talat om judisk makt i Hollywood i en intervju med DN.

Den prisbelönte filmregissören Ruben Östlund har tagit bladet från munnen och proklamerat att det finns ett ”judiskt community” med ”inflytande” i Hollywood. Uttalandet kom under en intervju med Bonnier-tidningen Dagens Nyheter i samband med Oscarsgalan tidigare i veckan där Östlunds verk ”The Square” var nominerad till ”Bästa icke engelskspråkiga film”.

Östlund, som sedermera inte vann någon Oscarsstatyett, menade att man är garanterad en sådan om man gör en film om den så kallade ”förintelsen”. Efter att ha pressats av DN:s journalist blev regissören mer tillbakadragen:

— Det är helt enkelt många med den bakgrunden som jobbar i underhållningsbranschen i Hollywood, det är naturligt att de vill bearbeta och lyfta fram det trauma som Förintelsen innebär för dem. Det kan man bara ha full respekt för. Jag tror absolut inte på någon konspiration, sa Östlund.

Den judiske journalisten Joel Stein skrev 2008 i en uppmärksammad och skrytsam artikel i den judiskägda men till ickejudar riktade tidningen Los Angeles Times att han inte bryr sig om amerikanerna tror att judar styr media, Hollywood, Wall Street eller regeringen. ”Det enda jag bryr mig om är att vi fortsätter att styra dem”, skrev Stein triumfatoriskt efter att kategoriskt ha benat ut ägarförhållandena av olika filmstudior i Hollywood.

Tidigare har bland andra de världskända skådespelarna Marlon Brando, Mel Gibson och Gary Oldman nämnt den uppenbara judiska makten i filmindustrins Mecka.

Källor:
Följ Ruben Östlunds jakt på en Oscar i Hollywood
Who runs Hollywood? C’mon


  • Publicerad:
    2018-03-08 21:45