FINLAND. Den före detta partiledaren för Sannfinländarna kan komma att bli bankir i Londons finanscentrum.

Timo Soini i Yad Vashems ”förintelse”-museum i Israel 2016.

Sionisten Timo Soini avsattes i somras som partiledare för Sannfinländarna och ersattes av Jussi Halla-aho. Soinis nya försök till parti Sinien tulevaisuus (”Blå framtid”) har inte fått luft under vingarna under sionisten Simon Elos ledning. Blå framtid är ännu inte ens ett officiellt parti då det saknas tusentals så kallade supporterkort, som det behövs femtusen av för att kunna bilda ett parti i Finland.

Blå framtid har profilerat sig som ett mer ”moderat” och invandringsvänligt parti än Sannfinländarna. I somras anklagade Elo också Sannfinländarna för ”antisemitism” och skröt om att hans syster har barn ihop med en jude. Detta trots att Sannfinländarnas presidentkandidat Laura Huhtasaari går omkring med en davidsstjärna kring halsen och nyligen var i Israel för att låta sig fotograferas med israelisk militär.

Nu rapporterar den finska tidningen Iltasanomat att Soini eventuellt blir bankir i London. Tidningen skriver att det i september nästa år blir en plats ledig i EBRD-bankens styrelse och att det är frågan om en treårig suppleanttjänst. I så fall skulle Soinis årslön stiga till 149 000 pund.

I koalitionsförhandlingarna 2015 fick Soini rätten att bestämma över EBRD-nomineringen, medan samlingspartisten Alexander Stubb blev vice chefsdirektör för Europeiska investeringsbanken.

EBRD står för European Bank for Reconstruction and Development (Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling). Banken grundades av juden Jacques Attali 1989 med syftet att återuppbygga de östeuropeiska länderna. Wikipedia skriver felaktigt att banken grundades av representanter för fyrtio länder och två EU-institutioner 1991.

Källa:
Sionisti-Soinille unelmavirka: juutalaiseen pankkiin Lontooseen?


  • Publicerad:
    2017-08-21 19:30