POLITIK. Ordföranden för Sverigedemokratisk Ungdom, Gustav Kasselstrand, förlorar nu sin plats i partistyrelsen.

Sverigedemokraternas partistyrelse beslutade igår att ungdomsförbundet inte längre ska ha någon representant i styrelsen. Den enda som röstade emot förslaget var Gustav Kasselstrand själv. ”Jag tycker att det är synd att 3.300 SDU-medlemmar inte längre har representation i partistyrelsen. Den representationen dras nu in”, säger han.

En trolig anledning till ändringen är att det under de senaste två åren har varit lite av en splittring mellan moderpartiet och ungdomsförbundet med Kasselstrand i spetsen. En tydlig brytning skedde när partiet hade sina landsdagar i Göteborg för två år sedan då partiet röstade om att byta ideologisk riktning från nationalism till socialkonservatism. Kasselstrand argumenterade då för att partiet skulle fortsätta kalla sig nationalistiskt men fick inte gehör.

Partisekreteraren Björn Söder, som tillhör den så kallade Israel-falangen, vill dock hävda att så inte är fallet: ”Det finns ingen koppling mellan det och stadgeförslaget. Jag har haft en dialog med Gustav Kasselstrand sedan 2011 om att vi skulle förändra detta, så det är ingenting som kommit under senare tid eller har något att göra med hans inriktning.”

Kasselstrand har tidigare, tillsammans med ungdomsförbundets vice ordförande William Hahne, fått lämna sina uppdrag på Sverigedemokraternas riksdagskansli.

Källa:
Kasselstrand sparkas från SD:s partistyrelse


  • Publicerad:
    2013-11-06 20:50