UTRIKES. Slovakiens socialdemokratiske premiärminister Robert Fico säger att miljardären och valutaspekulatören George Soros försöker störta landets regering.

Robert Fico och hans regering befinner sig just nu i en kris efter ett omtalat mord på en journalist, vilket lett till omfattande protester runtom i landet. Oppositionen har även hotat att genomföra en misstroendeförklaring mot Fico om han inte utlyser nyval.

Enligt Fico är George Soros inblandad i attackerna och har som mål att störta Ficos regering. Han pekar bland annat på att Slovakiens president Andrej Kiska nyligen träffade Soros privat i New York.

— Ni kan anklaga mig för konspirationsteorier, jag bryr mig inte, sade Fico nyligen och sade vidare att han ville att Kiska skulle redogöra föra vad han samtalade med Soros om i New York.

— Han ville tala privat med Soros, och vi vet alla vad han gör i denna region, sa han.

Robert Fico är inte den första regeringschefen i Centraleuropa som attackerat Soros för hans subversiva verksamhet. Ungerns premiärminister Viktor Orbán har vid återupprepade tillfällen kritiserat Soros och regeringen i landet har även informerat sina medborgare om att Soros vill att Ungern ska drabbas av en enorm massinvandringsvåg.

Källa:
Slovak Premier Sees Soros Behind Plan to Topple His Government


  • Publicerad:
    2018-03-09 09:35