INRIKES. En soldat från Skaraborgs flygflottilj F7 i Såtenäs ska under en övning på ett skjutfält i Uddevalla i blivit attackerad med ett vasst föremål av två okända gärningsmän.

Det var under en övning i fredags i Uddevalla som soldaten från Skaraborgs flygflottilj F7 i Såtenäs ska ha blivit attackerad av två okända förövare. Soldaten i fråga hade dragit sig tillbaka till en värmestuga eftersom han inte kände sig pigg och när han låg och vilade dök det upp två okända personer.

De två personerna ska då ha attackerat soldaten med ett vapen som beskrivs som ”vasst och blankt” och lyckats rispa soldaten i höger axel och i vänster del av magen. Soldaten mantlade då sitt vapen vilket ledde till att gärningsmännen gav sig av.

Försvarsmakten väntade tills på måndagen med att polisanmäla händelsen och Anders Ragnesten som är förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla var den som fick in anmälan.

Utredningen står och stampar, vi har inga uppslag att gå efter och heller inga signalement på de två personer som ska ha överfallit soldaten, säger han.

Källa:
Soldat knivattackerades i Uddevalla


  • Publicerad:
    2016-12-08 20:00