SVERIGE. Enligt en ny mätning som gjorts av IPSOS är 62 procent av Sveriges befolkning positivt inställda till en ny värnplikt. Den nya värnplikten skulle komma att gälla både kvinnor och män. 61 procent anser att mönstring borde omfatta samtliga i varje årskull.

Försvaret

IPSOS har låtit göra en undersökning gällande den svenska befolkningens inställning till införandet av en ny värnplikt som innefattar både kvinnor och män. Enligt denna undersökning är 62 procent av de tillfrågade positivt inställda till det hela.

61 procent anser att den nya värnplikten bör innebära mönstring för samtliga i varje årskull. Det framkom att enbart 12 procent är negativt inställda till ny värnplikt. Undersökningen genomfördes 9-10 september och omfattade 1015 personer.

Moderaternas försvarspolitiske talesman Hans Wallmark säger att hans parti nu är redo att ställa sig bakom det hela. Regeringens utredare kommer under onsdagen att presentera sina förslag som syftar till att trygga det hårt ansatta försvarets personalbehov.

Källa:
Majoritet stöder ny värnplikt

 


  • Publicerad:
    2016-09-28 10:35