JUDISK MAKT. Feministiskt initiativs Europaparlamentariker Soraya Post har hamnat i blåsväder sedan hon anklagat den judiska lobbyn för att anse sig ha ”äganderätten till Holocaust”.

Soraya Post, EU-parlamentariker för FI.

Under en föreläsning på ABF-huset i Stockholm på måndagen gjorde den feministiska EU-parlamentarikern Soraya Post ett par uttalanden som har fått både judar och journalister att gå i taket. 

Post, som själv har både romsk och judisk påbrå, har profilerat sig som förkämpe för romers rättigheter. Under föreläsningen pratade hon bland annat om hur hon velat få EU att erkänna att även romer blev utsatta under Holocaust.

Hon uppgav att det ”har varit en väldigt stark lobby mot” att erkänna att även romer drabbades av ”förintelsen”.

— Äganderätten till Holocaust hade den judiska lobbyn. Den judiska lobbyn ville rekrytera mig innan, och jag blev väldigt ofta inbjuden, min pappa var ju jude, sa hon bland annat.

Efter talet blev Post omedelbart anklagad för antisemitism, trots att hon som sagt själv har judiskt påbrå. Kritiker menade att enligt definitionen från International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) är det antisemitism att sprida ”en myt om en judisk maktstruktur som kontrollerar olika samhällsinstitutioner”.

Det är också antisemitiskt att påstå att en judisk lobby anser sig ha ägandeanspråk på Holocaust.

Efter angreppen tydliggjorde Post att hon inte bara pratar om antisemitism utan om alla former av rasism eftersom hon tror på ”alla människors lika värde”.

Den feministiska zigenaren Post har tidigare varit i blåsväder på grund av oklarheter kring sin kiosk som hon låtit en släkting driva. Och i januari avslöjades att Posts dotter Thereza Eriksson döms till två års fängelse för flera fall av grov stöld, bedrägeri samt försök till bedrägeri mot åldringar.

Källa:
Soraya Post (Fi) i antisemitiskt utspel: ”Judiska lobbyn”


  • Publicerad:
    2019-05-02 14:00