STOCKHOLM. En stor vattenläcka i Stockholm har medfört att Bergslagsvägen och Bällstavägen vid Islandstorget i Bromma står under vatten. Räddningstjänsten håller på att lokalisera läckan och kan inte svara på när de kan få stopp på den.

Delar av Stockholm står under vatten efter en läcka på en av Stockholms Vattens vattenledningar. Det är Bergslagsvägen och Bällstavägen vid Islandstorget i Bromma där vatten sprutar från marken.

— Det går inte att sig genom området. Det råder stora trafikavspärrningar, säger Christer Wahlström, ledningsoperatör vid räddningenscentralen Mitt.

Stockholm Vatten arbetar med att försöka ta reda på var läckan finns och att stänga av vattnet.

— I nuläget är det 20 hus som är berörda. Vi har pumpar på plats och fler pumpar på väg för att få ut vattnet från husen, säger Wahlström.

Larmet kom vid halvnio-tiden på lördagsmorgonen.

— Det är flera personer som har larmat om att det inte går att köra på vägen för stora vattenmassor, säger Per Fahlström Stockholmspolisens presstalesperson.

Sandsäckar har lagts ut för att försökta stoppa vattnet. Räddningstjänsten kan inte svara på när de kan få stopp på läckan.

— Det är Stockholms vatten som behöver lokalisera problemet. Sen kan vi se hur vi ska hantera vattenmassorna, det handlar om mycket vatten, säger Tommy Wållberg vid Storstockholms brandförsvar.

Polis finns på plats för att dirigera om trafiken.

Källa:
Stor vattenläcka i Stockholm – forsar ut över vägarna


  • Publicerad:
    2020-01-04 11:25