Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Malmbanans underhåll eftersatt

44 av 79 fel åtgärdade för sent Underhållet extra viktigt på grund av tunga trafiken, menar professor.

Elpriset är 20 gånger högre i södra Sverige än i norra

INFRASTRUKTUR. Medan svenska företag lider av dålig elförsörjning, samtidigt som elen slumpas bort till internationella storföretag, måste Sydsvenska elkonsumenter betala 20 gånger mer för elen än Norrländska. Det beror på Sveriges dåliga infrastruktur för elektricitet.

Elbrist i landet – Smålandsföretag fick 63 elavbrott på två månader

INRIKES. Det råder elbrist i södra Sverige. Ett företag i Åseda i Småland drabbades på drygt två månader av 63 elstopp med en sammanlagd stopptid på över 66 timmar.

Stor vattenläcka i Stockholm

STOCKHOLM. En stor vattenläcka i Stockholm har medfört att Bergslagsvägen och Bällstavägen vid Islandstorget i Bromma står under vatten. Räddningstjänsten håller på att lokalisera läckan och kan inte svara på när de kan få stopp på den.

Fiberkabel klipptes av utanför Söderhamn – 800 hushåll förlorade uppkoppling

INRIKES. 800 hushåll utanför Söderhamn förlorade tillgång till internet då en fiberkabel kapades av "suspekta" personer.

Volvo tror att privatbilismen kommer att förbjudas på sikt

INFRASTRUKTUR. Systemvetare på Volvo förutspår att de "tutande och avgasspyende" bilarna kommer att förbjudas för privatpersoner.

Sydafrika utan ström för fjärde dagen i rad

SYDAFRIKA. Infrastrukturen i Sydafrika fungerar allt sämre. Problemen för landets största elbolag är ett problem även för president Cyril Ramaphosa.