PEDOFILI. Den amerikanska strömningstjänsten Netflix är i blåsväder efter att ha lanserat filmen ”Cuties” som av många ses som över gränsen till ren barnpornografi. Nu har flera amerikanska kongressmedlemmar, bland dem senator Ted Cruz, engagerat sig i att få streamingtjänsten att ta bort filmen.

Netflix har med sin film ”Cuties” orsakat en storm på sociala medier där bestörta människor som inte tror sina ögon uppmanar företaget att ta bort filmen, skriver Daily Mail. Företaget anklagas för att sexualisera barn och uppmuntra till pedofili.

Filmen skildrar – med förevändningen att den handlar om en grupp minderåriga som gått med i en dansgrupp – barn som iförda avslöjande små dräkter med utmanande rörelser rör sig framför kameran.

Nu kräver medlemmar av den amerikanska kongressen från hela det politiska spektrat att åtgärder vidtas mot Netflix. Även senator Ted Cruz har engagerat sig för att få Netflix att ta bort filmen.

Cruz har uppmanat riksadvokaten Bill Barr på justitiedepartementet att utreda om Netflix, dess chefer eller filmskaparna bryter mot barnporrlagar genom filmen.

I sitt brev slår han ner på att filmen ”sexualiserar unga flickor”, innehåller ”delvis nakna barn” och vid ett tillfälle avslöjar ”en minderårigs nakna bröst”. Cruz varnade även för att filmerna kommer att användas av pedofiler ”på grova sätt”.

För att få stopp på den barnexploaterande filmen har tittare startat en kampanj, Cancel Netflix (ungefär Stäng av Netflix).


  • Publicerad:
    2020-09-12 20:00