Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Sudan ska ta emot “flyktingar” som Israel deporterar

Av Redaktionen, 2020-11-02
redaktionen@nordfront.se

ISRAEL. Normaliseringsavtalet med Sudan innebär bland annat att Israel städar bort oönskade människor och dumpar dem i Sudan.

Dessa män hävdas vara sudanesiska resenärer (”flyktingar”). Foto: Dabanga, Sudan.

Tidigare har Nordfront rapporterat om att Israel och Sudan har ingått normaliseringsavtal, vilket innebär att Sudans regering efter många årtionden nu har vikt sig för sionisternas vilja.

För Sudans del innebär det att man kan få bistånd och eventuella investeringar i marknaden från USA. Samtidigt ska man betala 335 miljoner dollar till USA för att strykas från deras terrorlista.

Avtalet har även andra konsekvenser som innebär att Sudan nu accepterar att ta emot så kallade flyktingar vilka nu uppehåller sig i Israel men som man vill städa bort från den judiska staten, som enligt judisk makt helst skall vara rasren.

Repatrieringsplanen av afrikaner från Israel ”är en mycket viktig del av normaliseringen mellan länderna”, säger samordningsministern för regionen, Ofir Akunis, till den israeliska nyhetskanalen KAN.

För två år sedan aviserade den israeliske kommunikationsministern Ayoob Kara att han skulle ta i med städhandskarna för att hantera Israels problem med de ”smutsiga afrikaner” som uppehåller sig i landet. I och med normaliseringsavtalet med Sudan underlättas nu den etniska resningen i Israel.

Sudanesiska medborgare kunde inte deporteras tidigare, på grund av humanitära förhållanden och På grund av att Israel inte hade diplomatiska band med Sudan har afrikaner inte kunnat deporterats till landet.

Tusentals sudanesiska migranter har illegalt flyttat till Israel under de senaste 15 åren. Omkring 6 200 finns kvar i landet. Israel avser att göra sig av med allihop.

Samtidigt hävdar Akunis att den officiella siffran om 6 000 illegala migranter och flyktingar – en siffra som båda sidor av invandringsdebatten förlitar sig på – ”inte stämmer på långa vägar”. Istället uppehåller sig tiotusentals sudaneser i Tel Aviv, Eilat och Haifa, hävdar Akunis.

Den tolkningen av antalet sudaneser i Israel öppnar för att Israel kan passa på att kasta ut tiotusentals oönskade människor av afrikansk ras som kommer från andra länder än Sudan, och dumpa dem i det nya vänlandet. Om de lyckas göra sig av med alla element av ”afrikansk smuts”, är dock ännu oklart.


  • Publicerad:
    2020-11-02 17:30