KULTURMARXISM. Viskadalens folkhögskola har investerat sex miljoner kronor på att bygga ett Marx-spa, som utsmyckats med konst från det kommunistiska DDR, för att förstärka sin ”arbetarrörelseprofil”.

Skolchef Joakim Hjelm och juden Karl Marx (skärmdump).

Viskadalens marxistiska folkhögskola vill förstärka sin ”arbetarrörelseprofil” med inspiration och konst från det kommunistiska DDR (Östtyskland).

Skolan har investerat sex miljoner kronor i ett Marx-spa, där en över en meter hög bronsbyst av Karl Marx ska stå och citat från honom ska finnas på väggarna. Kroppstvätt och hjärntvätt i samma lokaler, alltså.

— Vi vill inte vara något ”Scandic” som många andra kursgårdar förvandlats till, tvärtom måste vi lyfta rörelsen rötter, säger Viskadalens skolchef Joakim Hjelm.

Hjelm gör ingen hemlighet av att juden Karl Marx och hans kommunistiska ideologi spelar en viktig roll inom socialdemokratin:

— Man må tycka vad man vill om Marx, det går inte att komma runt honom i arbetarrörelsen. Hela det socialdemokratiska partiprogrammet är nedlusat av Marx.

Bronsbysten som ska pryda folkhögskolans nya spa hämtade Hjelm själv i staden Beeskow 15 mil sydost om Berlin. Statyer och annan konst från DDR-tiden är inte officiellt till salu i Tyskland, men efter lite förhandling och några påskrivna avtal fick Hejlm till slut ”låna” Marx-bysten i brons.

De svenska skattebetalarna är alltså med och finansierar en skola som öppet hyllar juden Karl Marx, som bland annat förespråkade proletariatets diktatur, tvångsexpropriering av privata tillgångar och att nationalstaterna skulle ersättas med politisk internationalism, det vi idag kallar globalism.

Viskadalens marxistiska folkhögskola erbjuder kurser på både grundskole- och gymnasienivå, samt riktade kurser i bland annat jämställdhet, normkritik och mångfaldsarbete.

Källa:
Nu öppnar ett Marx-spa


  • Publicerad:
    2019-03-17 07:00