INRIKES. Till skillnad från Danmark så väljer SVT att bortse från smittorisken med corona och kommer att genomföra svenska melodifestivalen med publik. Upp emot 100 000 personer kan komma att delta i arrangemangen.

SVT genomför melodifestivalen trots smittorisken. Genrebild. Foto: Arkland (CC BY-SA).

Efter ett krismöte på SVT under fredagseftermiddagen, så beslutades att SVT och konsertarrangören Live Nation ska genomföra Melodifestivalen med publik i arenan trots risken för att sprida coronasmittan.

Sammanlagt upp emot 100 000 personer kan komma att delta i arrangemangen som hålls under fredagen och lördagen. Genrepen brukar locka mellan 20 000 och 30 000 besökare och den direktsända tv-showen runt 35 000. Två genrep är inplanerade, ett på fredagskvällen och ett på lördagseftermiddagen.

— Med anledning av Danmarks beslut sitter vi just nu i möte och har beslutat att som det ser ut i dagsläget köra repetitionerna och finalen med publik, sade Camilla Hagert, presschef på SVT vid 13.30-tiden.

SVT följer enligt Hagert Folkhälsomyndighetens rekommendationer och beslutet kan komma att ändras om regeringen eller Folkhälsomyndigheten ändrar på dem.

Man uppmanar besökare ”som känner sig sjuka” att stanna hemma.

I Danmark har man till skillnad från i Sverige beslutat att genomföra sin melodifestival utan publik, för att eliminera risken att sprida coronasmittan.

Källor:
SVT i krismöte efter danska beslutet om Mello
Corona


  • Publicerad:
    2020-03-06 15:55