MÅNGKULTUREN. En syrisk man våldtog en landsmaninna när hon var hemma hos honom i Märsta för att hyra hans lägenhet.

Attunda tingsrätt dömde syriern Dani Ofan (19910322-2916) till 2 år och 3 månaders fängelse för våldtäkt på en syrisk kvinna efter att han den 16 april 2018 stoppat in flera fingrar i hennes underliv. Tingsrätten slår fast att gärningen är att likställa med en våldtäkt. Det hela hände när kvinnan var hemma hos mannen i Märsta och förhandlade med honom om att hyra hans lägenhet.

Ofan försökte få av kvinnan kläderna och vräkte ner henne på golvet, men kvinnan kämpade hela tiden emot och till slut gav han upp och släppte ut henne ur lägenheten.

Man kan notera att en svensk domstol än en gång dömer ut ett relativt hårt straff då en invandrarkvinna drabbas av en våldtäkt. Inte för att straffet i sig är hårt, utan bara att våldtäkter mot svenska kvinnor ofta brukar ge mycket lägre straff.

En annan sak som bör noteras är ett citat ur domen där den syriska kvinnan säger att hon inte kan förstå hur Ofan kunde göra något sådant hemskt mot en kvinna från sitt eget hemland.

Hennes vänner och bekanta har tagit avstånd från henne och hennes exmake har misstrott henne och lagt skulden på henne. Folk pratar illa om henne och säger ”kolla på kvinnan som var hos den där mannen”. Hon kan inte förstå hur Dani Ofan kunde göra något så hemskt mot en kvinna från sitt eget hemland.

Källa:
Attunda TR B3617-18 Dom 2018-08-21


  • Publicerad:
    2018-09-11 16:00