FINLAND. Fyra personer har avlidit och elva har förts till sjukhus efter att ett pendeltåg kolliderade med ett trupptransportfordon vid en plankorsning i Raseborg i Södra Finland.

Vid åttatiden under torsdagsmorgonen kolliderade ett av finska försvarsmaktens trupptransportfordon med ett pendeltåg i Raseborg. Enligt försvaret har fyra värnpliktiga omkommit i olyckan medan elva personer fördes till sjukhus i Helsingfors. Av de elva som vårdas på sjukhus vårdas fyra för allvarliga skador och sju för lindriga.

Enligt brigadkommendören Arvi Taivala deltog de värnpliktiga i en övning vid Syndalens övningsområde strax utanför Hangö.

Försvaret håller på att informera anhöriga och polisen har inlett en förundersökning av olyckan. Från Töölö sjukhus i Helsingfors har man meddelat att planerade operationer ställts in för att man ska kunna ta hand om de som skadats i olyckan. Man har även kallat in extra kirurger för att omedelbart kunna behandla de skadade.

Finlands president Sauli Niinistö har framfört sin kondoleans efter det inträffade. Han säger:

— Dessa unga män var på en resa för fäderneslandet. Att resan tog slut på ett sätt där flera avlidit och skadats är en tragedi. Jag tar del av den sorg som närstående går igenom just nu. Jag önskar även en snabb återhämtning till de skadade. Mina tankar är även med Nylands brigads värnpliktiga och personal.

Källor:
Fyra döda och flera skadade i plankorsningsolyckan i Skogby
Yle seuraa hetki hetkeltä: Juna törmäsi puolustusvoimien Masi-miehistönkuljetusautoon, turmassa 4 kuollutta


  • Publicerad:
    2017-10-26 19:00