Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Extra bostadsbidrag till barnfamiljer förlängs

Förlängs till juni 2024 Inte aktuellt med någon permanent höjning.

Efter bögvåldtäkterna: RFSL Stockholm är i kris, nekas bidrag och klassas som odemokratisk

HOMOLOBBYN. Jämställdhetsmyndigheten nekar nu RFSL Stockholm statsbidrag, men RFSL har överklagat beslutet och vill ha bidrag för att kunna forska på hur man ska få lesbiska kvinnor att bli mindre ohälsosamma.

Minst 675 000 invandrare lever på bidrag i landet

MASSINVANDRINGEN. Moderaterna har sammanställt och publicerat siffror från riksdagens utredningstjänst, RUT. I rapporten har man identifierat 675 000 invandrare som lever på bidrag.

Kvinna gift med man som har flera hustrur får bostadsbidrag – som ensamstående

MÅNGKULTUREN. Polygami får starkare strukturellt och juridiskt stöd i Sverige.

Röda korset får 1,9 miljoner till ”hälsoarbete” för asylsökande 

INRIKES. Regeringen har beslutat att slösa bort ytterligare 1,9 miljoner kronor på asylsökande och nyanlända. Pengarna ska gå till att ”motverka psykisk ohälsa för de som bär på traumatiska upplevelser”.

Asylsökare har rätt till bidrag trots avsaknad av asylskäl

INRIKES. Asylsökare som har fått avslag har rätt till bostad och bidrag tills de lämnar landet ifall de samarbetar. Detta säger en ny lag som började gälla den första juni.

Jönköping får EU-bidrag för att snabba på folkutbytet

JÖNKÖPING. Region Jönköping låter meddela att kommuner, studieförbund och sociala företag i länet har mottagit närmare 15 miljoner i EU-stöd för att öka statusen och kompetensen kring att jobba med folkutbytet.

Tiggarkvinna får rätt till socialbidrag

MASSINVANDRING. En  kvinna som kom till Eslöv som så kallad ”EU-migrant” har lyckats få rätt till socialbidrag. Detta efter att kvinnans barn erbjudits skolgång under en kort tid då kvinnan hade någon form av anställning. Domen i förvaltningsrätten kan nu komma att få konsekvenser även för andra kommuner i Sverige.

Politiker i EU-parlamentet fördömer det ekonomiska stöd som ges till APF

EUROPA. Flera parlamentsledamöter i Europaparlamentet har uttryckt kritik mot den summa pengar som tidigare delats ut till APF. De vill nu ordna en omröstning i parlamentet för att möjligtvis stoppa ytterligare utbetalningar.