Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Jakttidning: “Fel att jaktkortsavgifter finansierar feministisk kvasivetenskap”

FEMINISTISK ”FORSKNING”. Jaktjournalens chefredaktör berättar i en ledare om ett ovetenskapligt forskningsprojekt som sticker ut och som tilldelats hela 3,2 miljoner av jägares jaktkortsavgifter.

Amerikansk professor exponerar pedofilvänliga genusteoretiker

USA. I filmen visas en lektion av professor Derrick Jensen. Flera är öppet missnöjda när Jensen visar hur pedofilvänliga flera kända genusteoretiker är.

Vatikanen attackerar queerteorin: “Människan är inte fri att välja sitt kön”

UTRIKES. I ett dokument som nu får stor uppmärksamhet hävdar Vatikanen att människan skapas till man eller kvinna och är inte alls fri att välja sitt kön. Kyrkans uttalande uppfattas av vissa som ett angrepp på transpersoner.

“Genusarbetare” ska motverka machonormer hos byggnadsarbetare

INRIKES. Nu tar byggbranschen till ”genusarbetare” för att få bort en påstådd machokultur bland byggnadsarbetare och göra byggarbetsplatserna mer könsneutrala.

Orban förbjuder genusvetenskap: “Det är en ideologi och inte vetenskap”

UNGERN. Enligt en ny ungersk lag är inte längre genusvetenskap berättigat till statligt stöd, samtidigt som akademiska institutioner förbjuds att lansera nya kurser i ämnet. ”Ett hot mot akademisk frihet”, dundrar nu vissa universitet medan regeringen anser att akademiker bör syssla med vetenskap istället.

Svensk psykiatriker: Genusteorier är kvacksalveri

FEMINISM. Den matriarkala normen i Sverige måste brytas, anser överläkare i psykiatri i en ny bok

“Genusvetare” ignorerar biologiska könsskillnader

KULTURMARXISM. Det har i en ny studie framkommit att ”genusvetare” ingnorerar att ta biologiska skillnader i beaktning i sin forskning. Denna faktaresistens där kön enbart framhålls som en ”social konstruktion”, förefaller ha sin grund i en rädsla att äventyra det radikalfeministiska projektet.

Nu får även Island ett könsneutralt pronomen

GENUS. Snart kommer även Island att införa ett könsneutralt pronomen likt det svenska ”hen”. Anledningen är precis som i Sverige att man vill ha ett pronomen för personer som varken betraktar sig som män eller kvinnor.