Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Biden och Xi träffades på Bali

Spänt möte mellan de två världsdelarna Träffas personligen inför morgondagens G20-möte.

Lavrov: “Västvärldens liberala globalisering är på väg bort”

UTRIKES. Vid en konferens i Moskva sa den ryske utrikesministern Sergey Lavrov att den nuvarande liberala globalistiska världsordningen är på väg att bytas ut mot en ”polycentrisk världsordning” med ett stort antal starka nationalstater.

Liberalerna: Gör Sverige till delstat i ”Europas förenta stater”

GLOBALISERING. I en färsk riksdagsmotion skriver den liberale riksdagsledamoten Joar Forssell att Sverige borde bli en delstat i vad han kallar ”Europas förenta stater”.

Lantbrukarnas riksförbund: “Globaliseringen gör vår matförsörjning sårbar”

GLOBALISM. Lantbrukarnas riksförbund, LRF, slår larm om att den svenska matförsörjningen riskerar att ta slut vid en kris. En av orsakerna sägs vara globaliseringen.

INSÄNDARE: Den första mångkulturalisten

INSÄNDARE. Henrik Andersson skriver i den här insändaren om likheterna mellan Alexander den store och dagens maktelit.

George Soros försöker mobilisera stöd för att motarbeta Trump

USA. Under förra veckan samlade den judiske miljardären George Soros en grupp likasinnade till konferens i New York för att ta fram ”strategier” inför Donald Trumps kommande presidentskap.

Nationalekonom skriver om “inter-nationalism” före global enfald

IDEOLOGI. Nationalekonomen Isac Boman skriver en krönika där han diskuterar global enfald, nationalistisk chauvinistisk politik och inter-nationell ideologi. Han lyfter EU som ett exempel på ett projekt som utgett sig för att vara inter-nationalistiskt men som i själva verket är globalistiskt.

Sverige värd för internationell konferens om män och “jämställdhet” 2018

INRIKES. Sverige kommer vara värd för den internationella konferensen International Conference on Men and Equal Opportunities 2018. Det hela tillkännagavs vid årets konferens i Luxemburg.

Efter Brexit: Sex punkter för att förvandla EU till en superstat presenteras

EUROPA. Den belgiske EU-parlamentarikern Guy Verhofstadt ser Brexit som ett gyllene tillfälle för EU att gå från att vara en union baserad på en viss grad av frivillighet till en europeisk federal superstat med USA som förebild. Nordfront har granskat de sex punkter som sammanfattar hans vision.

Liberalernas nya program: 8 punkter för mer EU, NATO och svenskfientlighet

POLITIK. Det politiska partiet Liberalerna har i samband med Almedalen presenterat ett nytt 8-punkters program. Nedan följer en analys av programmet som heter ”Tillsammans i Europa – åtta förslag för ett starkare EU” och som är ett program för mer globalism och svenskfientlighet.

Petition för en ny omröstning i EU-medlemskapsfrågan full med ogiltiga namnunderskrifter

STORBRITANNIEN. Efter att det stod klart att Storbritannien nu lämnar den Europeiska unionen startades snabbt en nätkampanj där missnöjda britter krävde en andra omröstning i frågan om utträde.

Nedläggningen av Sverige

GLOBALISERING. Livsmedelsföretaget Findus ägare Nomad Foods har, med den statliga Första AP-fondens goda minne, beslutat sig för att lägga ner sin produktion i skånska Bjuv. Mikael Karlsson undersöker förloppet och dess upphovsmän närmare – och presenterar alternativ.

TPP-avtalet som kallats det största hotet mot internet har undertecknats

EKONOMI. USA med flera länder har nu ingått ett handelsavtal som hotar friheten på internet.