Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Regeringen tillsätter utredning om ”Sverigekurs” för invandrare

Vill att kursen ska vara obligatorisk Ska även avslutas med ett skriftligt prov.

Göteborg: Nya regler ger ”nyanlända” förtur till ”välmående” bostadsområden

Löser segragationen enligt S M: ”Varför regler? – Vi har ju prioriterat oavsett.”

Ygemans påtvingade rasblandning välkomnas av S Borlänge

”Löser integrationen i Tjärna Ängar!” Bostadsmarknaden föreslås göras mer antivit.

Frankrike förbjuder hemskolning

FRANKRIKE. I ett radikalt lagförslag från Frankrikes president Emmanuel Macron, föreslår han att man ska förbjuda hemskolning. Dessutom tycker han att franska invånare ska behöva gå i kommunal skola från och med 3 års ålder.

Moderaterna vill minska asylinvandringen med 70 procent

POLITIK. Moderaterna vill minska asylinvandringen med cirka 70 procent. Partiet vill också minska anhöriginvandringen, samt ställa hårdare krav på medborgarskap.

Kristersson: “Integrationen är vår tids ödesfråga”

POLITIK. Ulf Kristersson (M) var sist ut av partiledarna att tala på årets Järvavecka. Han talade om hedersvåld och återvändande, och kallade integrationskrisen för ”vår tids ödesfråga”.

M i Staffanstorp fortsätter trotsa moderpartiet – vill införa slöjförbud i skolan

POLITIK. De styrande Moderaterna i Staffanstorp trotsar återigen partilinjen och vill med hjälp av Sverigedemokraterna införa en plikt för nyanlända främlingar att lära sig svenska språket och svenska värderingar, samt ett förbud mot slöja i skolan.

Annie Lööf vill ge invandrare jobb – anmäls för rasism av facket

ABSURDISTAN. Efter att Annie Lööf föreslagit åtgärder för att ge fler invandrare jobb blev hon anmäld av facket till DO, då facket anser att förslaget är rasistiskt.

SD vill satsa på integration och förhandla med M

POLITIK. I en intervju med TT menar Jimmie Åkesson att SD är beredda att fälla regeringen och stödja Moderaterna. För att kunna samarbeta med de borgerliga partierna är SD också redo att satsa pengar på integration, trots att partiet i sina egna budgetförslag brukar ta pengar från integrationsbudgeten för att bekosta samhällsnyttiga investeringar på andra områden.