Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Bedagad judisk professor: ”Många av transbarnen i bräschen för revolutionen ser sig som minotaurer”

Vilket är ditt kön? ”Svara INTE innan du hört alla dina alternativ!”

Chockad PK-professor straffad för att ha underkänt student för ”felspråk”

Hade använt termen ”biologisk kvinna”  Professorn: ”Jag, inte du, är offret här!”

Londons borgmästare uppfostrar underordnade i PK-retorik

”Män” och ”kvinnor” förklaras passé Alternativen ”människor” eller ”Londonbor” står till buds.

Pratshow på HBO reflekterar över orwellianskt nyspråk

”Hela syftet med nyspråk är att minska tankens livsutrymme” ”Man omdefinierar hat, offer, hjälte, skam, våld, överlevare, -fobisk och vit överhöghet.”

Nyspråk införs på brittiska sjukhus – orden ”pappa” och ”bröstmjölk” byts ut

KULTURMARXISM. För att tillgodose så kallade ”transpersoners” behov av att ”återspeglas inom mödravården” har två kulturmarxistiska sjukhus i Storbritannien nu valt att införa nyspråk. Hädanefter får exempelvis inte orden ”bröstmjölk” och ”pappa” användas.

Grön Ungdom: Terrorstämpla Nordiska motståndsrörelsen – värna “yttrandetryggheten”

INRIKES. Miljöpartiets ungdomsförbund, Grön ungdom föreslår i en debattartikel ett förbud mot Nordiska motståndsrörelsen. Detta för att värna någonting man kallar ”yttrandetryggheten”.

Vitryssland – inte Belarus

KOMMENTAR. Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist skriver om varför Nordfront väljer att fortsätta skriva Vitryssland istället för mainstreammedias nya benämning ”Belarus”.

SR dömde ut “indian” och “eskimå” som rasistiska ord – backar

NYSPRÅK. Efter att först ha dömt ut orden ”eskimå” och ”indian” som rasistiska har Sveriges Radio backat till följd av kritik och hån på Internet.

Näthatsgranskaren slog rekord år 2019 – ”1400-1500 anmälningar”

YTTRANDEFRIHET. Den yttrandefrihetsfientliga organisationen ”Näthatsgranskaren” gjorde under 2019 ett rekordår i anmälningar. Man lyckades anmäla 1400-1500 åsiktsbrott som på nyspråk benämns ”hat- och demokratibrott”.

Anders Danielsson liknade regimkritiska åsikter vid terrorism

INRIKES. Vid den årliga rikskonferensen Folk och Försvar i Sälen uttalade den före detta generaldirektören för Säpo och Migrationsverket, Anders Danielsson, att det finns likheter mellan terrorism och demokratisk opinionsbildning som han benämnde ”psykologisk krigföring”.

George Orwells bok 1984 firar 70 år

LITTERATUR. Idag är det 70 år sedan George Orwells bok 1984 släpptes. Daniel Olofsson har fördjupat sig och berättar här mer om boken och drar några kopplingar till dagens samhälle. Se även Kulturbunkerns avsnitt om 1984

SVT kallar delar av Norrland för ”döda zoner”

MEDIA. ”Skräpytor” och ”döda zoner” är några av de nya benämningar SVT använder sig av för att beskriva Norrlands inland. Det gemensamma temat är att skapa opinion för att de gamla bondbyarna som avfolkas på grund av urbaniseringen ska fyllas på med människor ifrån Afrika och Mellanöstern. Men många vänder sig emot de nya begreppen och menar att det i själva verket rör sig om ett nykolonialt språkbruk. Detta rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Språkets makt

PÅVERKAN. Mikael Karlsson resonerar här kring språkets makt att forma våra tankar.