Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Elevassistenter kan stjälpa mer än hjälpa barn med särskilda behov

SKOLA. Nyttan med elevassistenter är inte självklar, enligt en ny forskningsöversikt.

AfS JO-anmäler Aranäsgymnasiet i Kungsbacka

KULTURMARXISM. Aranäsgymnasiet i Kungsbacka syftar till att överföra skolledningens kunskaper och åsikter till eleverna. Att ha ”rätt” åsikter är där viktigare än att ha egna åsikter.

Påstod att det bara finns två kön — blev utkastad ur klassrummet

SKOTTLAND. En 17-årig elev blev utkastad ur klassrummet och tillrättavisad av läraren efter att ha påstått att det bara finns två kön – man och kvinna.​

Saudiarabien finansierar religiösa skolor i Sverige

SKOLA. Det finns ett okänt antal friskolor finansierade av Saudiarabien. Regeringen vill stoppa religiösa friskolor, utom judiska.

Svensk familj riskerar vite för att de hemskolar sina barn

FÄRJESTADEN. En mor och far i Färjestaden på Öland hade tidigare givits tillåtelse att hemskola sina barn. 2011  kom dock en lagändring som förbjuder hemskolning och då startade en utdragen rättsprocess mot familjen som valt att ändå fortsätta med hemundervisning.

Skolväsendet i Sundsvall inför stopp av inköp, vikariat och nya anställningar

SUNDSVALL. Skolväsendet i Sundsvall kostar enligt politikerna för mycket pengar, så nu ska skolan spara pengar genom bland annat inköpsstopp och andra åtgärder som kommer drabba både elever och lärare svårt. Nu när pengarna börjar sina i Sundsvall är frågan när kommunen kommer införa ett invandringsstopp?

“Ensamkommande flyktingbarn” slår hårt mot svenska skolor

INRIKES. Svenska skolor har inte ekonomi eller resurser att ge plats åt den ständigt ökande strömmen av så kallade ensamkommande flyktingbarn. Nu måste kommunerna börja kompromissa för att få ihop skolgången.