FORSKNING En grupp försökspersoner erbjöds att äta konstgjort kött för att betygssätta smaken. En stor del av dessa vägrade smaka.

På univeritetet i Osaka har en grupp forskare 3d-printat kött som ska föreställa Wagyu-biff. Köttet består av vävnader som odlats fram utifrån stamceller, som sedan ordnats för att till utseendet likna originalet.

Det hela verkar dock ha blivit lite av ett fiasko. En grupp försökspersoner, hela 1 578 stycken, erbjöds att smaka köttet för att betygssätta den konstgjorda biffen.

Av vegetarianerna var det 55 procent som vägrade att ens smaka på biffen då de kände sig för äcklade. Ett liknande mönster fanns även bland köttätare, där 35 procent inte heller ville smaka.

Köttätare ansåg att biffen var för olik riktigt kött, medan vegetarianerna tyckte att den var för lik kött. Bägge grupperna verkar också anse att det odlade köttet är någonting onaturligt.