FINLAND. Finska motståndsrörelsen såg under förra veckan till att 270 000 finska hushåll fick ta del av den radikala tidningen Magneettimedia. Efter att hundratusentals nummer tryckts upp och delats ut i delar av Finland blir man polisanmäld och tidningens förre ägare bojkottas av ett kulturmarxistiskt företag.

Magneettimedia_tidning

Under förra veckan delades runt 270 000 exemplar av tidningen Magneettimedia ut till Finska hushåll. Bland rubrikerna i pappersupplagan av tidningen finns bland annat ”Nationalsocialismen, en världspolitisk motkraft” och ”Hur Hitler räddade Tysklands ekonomi”. Man passade även på att uppmana Finlands nyvalde statsminister att med ”alla medel slå vakt om att den finländska befolkningen också i framtiden är vit”.

Att finnar gavs möjligheten att läsa om nationalsocialismen och propaganda som är positiv till den vita rasen gillades inte av landets kulturmarxister och flera anmälningar om hets mot folkgrupp uppges ha lämnats in till polisen. Så sent som i början av april anmäldes tidningen senast. Då av den judiska församlingen i Helsingfors.

Tidningen ägs numera av Finska motståndsrörelsens förlag, men ägdes tidigare av den kände affärsmannen och varuhus-ägaren Juha Kärkkäinen. Tidningen var även då en pro-vit tidning som var kritisk till det judiska inflytandet över norden och västerlandet. Detta ledde till att Kärkkäinen 2013 dömdes för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp.

Kulturmarxister till attack mot förre ägaren
Att Finska motståndsrörelsen erbjöd det finska folket en annan syn på det så kallade moderna samhället och samhällsförtrycket resulterade i att textilföretaget Finlayson i slutet av förra veckan valde att bojkotta den tidigare ägaren Juha Kärkkäinens butikskedja, till vilken Finlayson levererat varor värda hundratusentals euro.

Magneettimedia

Förre ägaren Juha Kärkkäinen.

— Varuhusets ägare ligger bakom tidningen Magneettimedia, som sprider motbjudande och trångsynt propaganda. Ekonomiskt sett var beslutet inte lätt, men Finlayson vill kommunicera sitt företagsansvar genom konkreta handlingar. Samarbetet med Kärkkäinen har fungerat väl och vi är ledsna över att vi måste säga upp det, men vi vill inte samarbeta med ett företag vars värderingar skiljer sig så här radikalt från våra egna, säger Finlaysons vd Jukka Kurttila i ett pressmeddelande.

Kärkkäinen tillbakavisar Finlaysons påstående om att han fortfarande ska vara inblandad i tidningen. Han menar vidare att han pratat med Finlayson och gett dem samma information.

— Vi sålde Magneettimedia till Pohjoinen Perinne redan år 2013 och har inget att göra med tidningen längre, säger den tidigare tidningsägaren.

Finlayson tycker det är beklagligt att samarbetet som de tjänat hundratusentals euro per år på nu är slut, men man menar att det är företagets ansvar att inte samarbeta med oliktänkande.

— Det är beklagligt att ett gott samarbete nu tar slut. Men vi har samma skyldighet att fatta ansvarsfulla beslut som konsumenten har, säger Finlaysons vd.

Varuhusets ägare är dock inte särskilt bekymrad över bojkotten utan menar att det löser sig.

— Vi hittar lätt motsvarande produkter för billigare pris. I och för sig är det beklagligt att ett bra varumärke uteblir, men produkterna tillverkas ju i Kina såsom så många andra länder, säger Juha Kärkkäinen.

Företaget Finlayson är ett företag som öppet står för den kulturmarxistiska samhällsbyggnaden, bland annat genom att i fjol lansera en kollektion med den internationella bögikonen ”Tom of Finland”. Enligt bolagets vd har man genom lanseringen hjälpt finländare att mer öppet diskutera ”sexuell frihet”.

Källa:
Finlayson säger upp samarbete med Kärkkäinen
Finlayson slutar samarbeta med Kärkkäinen
Nazistisk tidning i postlådan


  • Publicerad:
    2015-04-27 19:30