KARMA. Den vänsterextreme och anti-vita aktivisten Tobias Hübinette har gråtit ut på Facebook över en incident där han menar att ett invandrargäng trakasserade honom. Hübinette tror att främlingarna uppfattar honom som en bögig asiat.

Den adopterade sydkoreanen Tobias Hübinette var under 1990-talet aktiv i AFA och en av personerna som grundade Expo. Han är ökänd för sitt anti-vita hat och har bland annat uttryckt att han vill se ”den vita rasens västerland gå under i blod och lidande”.

Förra året beklagade sig Hübinette över hur oppositionella svenskar känner igen honom som en vänsterextrem aktivist och därför öppet visar sitt ogillande av honom. I måndags framkom det att Hübinette också känner sig hatad av de mångkulturella horderna som han arbetat för att fylla Sverige med.

Facebook skrev Hübinette då att en ”grupp unga vuxna män med utomeuropeisk bakgrund som jag inte känner […] börjar ropa ’nihao’ och allsköns andra ljudhärmande […] utrop samtidigt som de hånflinar och skrattar vid åsynen av mig”. Den närmast neurotiskt självmedvetne Hübinette skriver analyserande om incidenten att han tror att främlingarna hånar hans asiatiska ”materiell-visuella gestalt” som enligt ”de icke-vita maskulinitetsnormerna” i ”Orten” är underlägsna invandrarna som själva anser att en riktig man ska utstråla våldspotential.

att överlag se ”cool”, våldsam och ”farlig” ut, att klä sig i dyra ”getto”-stilmärkeskläder, att alltid ha sneakers och aldrig ha läderskor, att ha en gym:ad kropp med kraftiga överarmar, att ha ett kroppsspråk som innebär att en omväxlande gungar fram och omväxlande släntrar fram på ett ”avslappnat” och ”slarvigt”/”sävligt” men samtidigt pondusartat sätt som utstrålar en ”jag äger f-n världen”-självsäkerhet och kommunicerar en ”j-vlas för f-n inte med mig för då j-vlar”-respekt, att ständigt ”scanna” av omgivningen med en ibland närmast stirrande och stirrig blick som aldrig får vika undan/ned för en annan människas blick, att använda svärord och könsord ”i parti och minut”, att öppet och ohämmat ”kolla in” s k ”brudar” och gärna s k ”kurtisera” dem o s v

— Tobias Hübinettes beskrivning av det icke-vita manlighetsidealet
(som han själv inte lever upp till)

Enligt Hübinette är den här incidenten något ”som händer om och om igen” och ”så vardaglig att den helt enkelt är i det närmaste vardag”. Hübinette avrundar med att ursäkta främlingarnas beteende med att det är den västerländska populärkulturen som sprider negativa rasstereotyper om asiater och att andra utomeuropéer förmodligen är upprörda över att asiatiska storföretag beter sig oetiskt i deras hemländer. Innan de sedvanliga kulturmarxistiska undanflykterna gör han dock en sista intressant iakttagelse gällande den bakomliggande rasliga dynamiken:

[Orten-människorna] tycker att nordost/sydostasiater är ”störiga” och ”jobbiga” då de inte uppfyller de köns/genusnormer som gäller i miljonprogramsområdena då de nordost/sydostasiatiska kvinnorna ses som ”våpiga” då de ”går i säng” med vita män medan de nordost/sydostasiatiska männen ses som ”löjliga” då de ses som feminina och ”bögiga”.

Vem är Tobias Hübinette?
Avmaskerat har uppmärksammat hur Hübinette till och med av Expressen 1996 pekades ut som en AFA-aktivist och att Expo tvingades ta avstånd från AFA men åtminstone inte vid det tillfället fullt ut ville ta avstånd från sin medarbetare. I samma artikel påpekar Avmaskerat att Hübinette efter att under 1990-talet ha misshandlat, trakasserat och kartlagt meningsmotståndare så fortsatte han begå brott och bete sig anti-socialt under 2000-talet:

Utöver de politiska svinerierna har den labile Hübinette gripits för flera opolitiska mordbränder, bland annat hos sin före detta flickvän och hennes nya partner. Hübinette blev åtalad för mordbrand men dömdes slutligen till framkallande av fara för annan, grovt brott.

År 2007 dömdes Hübinette för att ha hotat en jurist, hällt lacknafta genom hans brevinkast och krossat fönster – dock hos fel person. År 2008 blev han åtalad för olaga hot och genomgick ytterligare en rättspsykiatrisk undersökning då han uppgivit att han smetat ketchup på sina skinkor och fotograferat detta för att lura ett kriminellt mc-gäng.


  • Publicerad:
    2021-05-05 11:30