USA. En tolvårig flicka i USA ska ha berättat för sin mor att hon inte längre vill vara vit då hon blir mobbad och utsatt för rasmotiverat våld på skolan där vita är en minoritet.

vitflicka

En mor i delstaten Kansas i USA känner sig hjälplös då hennes dotter regelbundet mobbas och angrips på skolan på grund av att hon är vit. Den tolvåriga flickans mamma berättar att för omkring två veckor sedan ska dottern ha blivit hotad och kallad rasistiska namn. På måndag blev dottern angripen på nytt av två skolkamrater, vilket ska ha resulterat i ett blåöga efter att hon blivit slagen flera gånger i ansiktet. Både skolan och polisen kallar angreppen för ”oprovocerade”.

— Det har hänt flera gånger. Folk kallar mig vit när jag går i korridoren eller när vi är vid lekplatsen. Här om dagen var det någon som kallade mig för vit och ett fult ord, säger den tolvåriga flickan till en lokal nyhetskanal.

Mamman säger att hon inte känner sig trygg efter att ta talat med skolledningen och att hon nu inte vet vad hon ska göra eftersom dottern har rapporterat om det rasmotiverade våldet till skolan vid flera tillfällen.

— Hur ska skolan kunna lugna mig när min dotter har uppmärksammat dem om saken och de inte bryr sig? Hon gjorde alla de rätta sakerna, säger mamman och fortsätter:

— Hon önskar att hon inte längre vore vit. Vad gör jag då? Jag kan ju inte ändra på hennes hudfärg. Hon är ju vit.

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.

Källa:
Kansas City mom says students targeted, attacked her daughter because of her skin color


  • Publicerad:
    2016-11-23 21:30