Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Tre poliser har blivit slutdelgivna efter dödsskjutning av utvecklingsstöd

Av Redaktionen, 2019-02-19
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. En polis är misstänkt för vållande till annans död och två för tjänstefel. Det är resultatet av den förundersökning som skett mot de poliser som var inblandade i att skjuta ihjäl en 20-åring med Downs syndrom och leksakspistol i Stockholm.

Enligt de inblandade poliserna betedde sig 20-årige Eric Torell hotfullt med något som visade sig vara en leksakspistol innan han sköts till döds.

Nyligen kom det fram att en förundersökning inletts mot fyra poliser som var inblandade i dödsskjutningen av 20-årige Eric Torell, som hade Downs syndrom, under förra sommaren. Torell hade rymt hemifrån när poliserna hittade honom och har uppgett att han sköts till döds eftersom han bar på ett leksaksvapen som poliserna fruktade var ett riktigt vapen.

Nu rapporterar Sveriges Radio Ekot att tre av poliserna har slutdelgivits i ärendet – en misstänkt för vållande till annans död och två poliser som misstänks för tjänstefel.

— Det är korrekta uppgifter och det framgår ju av den offentliga handling som ni har fått ut från tingsrätten, säger advokaten Anton Strand, som företräder den polis som misstänks för vållande till annans död alternativt tjänstefel, till Ekot.

På plats när Torell sköts till döds var fyra poliser, men en av dem har alltså under utredningens gång fått misstankarna mot sig avskrivna.

Att poliserna slutdelges innebär att förundersökningen är klar och att de tillsammans med sina advokater har möjlighet att inkomma med synpunkter innan åklagaren beslutar huruvida åtal ska väckas eller inte.

— Min klient förnekar brott. Vi går nu igenom det sista av förundersökningen och kommer därefter ha en erinran med begäran om ytterligare utredningsåtgärder. Jag är mycket osäker på om åklagaren kommer välja att väcka åtal i det här. Jag kan inte se att han har en fällande dom att förvänta sig, säger advokat Anton Strand.

Källa:
Brottsmisstankar mot poliser efter 20-årings död


  • Publicerad:
    2019-02-19 09:00