GÖTEBORG. Två män har blivit skjutna i Frölunda i Göteborg och sedermera avlidit av sina skador.  Enligt uppgifter så har minst en misstänkt gärningsman flytt från platsen på en moped. Dådet har fått polisen att utlysa en ”särskild händelse”.

polisen-1440x960

Polisen i Göteborg har bekräftat uppgifterna om att två män ska ha skjutits ihjäl i Frölunda på måndagskvällen. Inledningsvis kom endast uppgifter om att två män var skottskadade, men nu ska de alltså ha avlidit av sina skador.

Offren ska vara identifierade, men polisen vill inte gå ut med deras identitet i nuläget.

I och med att polisen utlyst en så kallad ”särskild händelse” har Göteborgsposten skrivit att polisen ska ha gått in i ett ”krisläge”.

— Det är fel. Det är inget krisläge. Vi har en särskild händelse och det är en total missuppfattning. En särskild händelse innebär inte alls ett krisläge, utan det är att vi går upp i dimensionering och kan använda all vår personal. Det är en annan sak, säger Stefan Gustafsson, presstalesman för Göteborgspolisen.

På fråga uppger Gustafsson också att de har ”rätt mycket resurser” till sitt förfogande för att lösa brottet.

Enligt uppgifter ska en eller flera misstänkta gärningsmän lämnat platsen på moped. Skjutningen ska ha ägt rum i en tvättstuga som nu är avspärrad och polisen utför just nu undersökningar på platsen.

Källa:
Två ihjälskjutna i Göteborg – Polisen har utlyst ”särskild händelse”


  • Publicerad:
    2016-10-31 23:50