Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Brand på Lilleby camping – polisen misstänker mordbrand

Av Redaktionen, 2016-09-29
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Under torsdagen brann en villavagn på Lilleby camping i Göteborg. I slutet av augusti kom beskedet om att villavagnar på campingen kommer att användas som bostäder åt nyanlända invandrare. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

lilleby1

Lilleby camping.

Strax efter klockan halv tolv under torsdagsförmiddagen fick polisen och räddningstjänsten in ett larm om att det brann på Lilleby camping i Torslanda i Göteborg. När de kom till platsen hade det mesta av branden släckts av personer som befann sig i området.

— Enligt räddningstjänsten är det mesta släckt av folk på plats, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen har nu spärrat av platsen då en förundersökning om mordbrand har upprättats.

— Vi inleder förundersökning om misstänkt mordbrand, eftersom det inte finns någon naturlig brandorsak, säger Nyman.

Uppmärksamheten kring Lilleby camping har varit stor den senaste tiden. Orsaken till detta beror på att kommunen har meddelat att de planerar att ställa upp 80 villavagnar på Lilleby Camping i Torslanda för att kunna husera 200 invandrare. De menar att tilltaget är en nödlösning i väntan på att de ska kunna ordna fasta boenden till invandrarna.

I Facebookgruppen ”Grannar i Torslanda – utan censur!”, som har närmare 4000 medlemmar, har motståndet mot de planerade villavagnarna varit stort. Bland annat har flera av gruppens medlemmar sagt att de ska överklaga bygglovet. Några av gruppens medlemmar har även, i skämtsam ton, menat att man kan elda ner boendet. Polisen upprättade en anmälan på grund av detta.

Enligt uppgifter ska missnöjet mot det planerade boendet som uttryckts i sociala medier ha lett till att Lilleby camping ska ha haft dygnet runt-bevakning. Hur någon obehörig ska ha lyckats ta sig in området och tänt eld på en villavagn om området ska vara bevakat är ännu oklart.

Göteborgs-Posten har i flera artiklar uppmärksammat motståndet mot den planerade asylförläggningen. I en av deras artiklar anklagas Motståndsrörelsen, som skapat opinion genom att dela ut flygblad som förklarar omständigheterna kring asylboendet och uppmanat folk till att överklaga processen, för att sprida ”oro” och ”rädsla” bland lokalbefolkningen.

I artikeln anklagar även kommunpolisen Daniel Neck Nordiska motståndsrörelsen för att ha legat bakom att boende i Torslanda fått ta emot ”hot i brevlådor”.

Polisen kommer nu att hålla förhör med de som jobbar på platsen och man kommer även att genomföra en teknisk undersökning.

Källa:
Misstänkt mordbrand på Lilleby camping


  • Publicerad:
    2016-09-29 13:30