TYSKLAND. Efter att borgmästaren i den tyska staden Oersdorf ville öppna ett asylboende på orten blev han först hotad och sedan misshandlad. Utredare tror att det finns en koppling mellan borgmästarens politiska planer och misshandeln.

Efter att Oersdorfs borgmästare, den 61-årige Joachim Kebschull, gick ut med att han ville öppna ett asylboende på orten har åtminstone någon av Oersdorfs runt 900 invånare reagerat kraftigt mot planerna. Kebschull ska nämligen under flera månaders tid ha fått motta dödshot, och två gånger har möten i ortens stadshus fått ställas in på grund av bombhot.

När Kebschull igår var på väg till just ett sådant möte blev han plötsligt attackerad och slagen i bakhuvudet av ett träföremål. Borgmästaren förlorade medvetandet och fördes till sjukhus.

Nu tror utredare av fallet att attacken kan ha varit kopplad till Kebschulls asylboendeplaner. Samma dag fick han nämligen motta ett brev, där det bland annat stod ”den som inte vill höra kommer att behöva känna” och ”Oersdorf för Oersdorfare”.

Källa:
German mayor knocked unconscious in brutal attack, likely over plans to accommodate refugees


  • Publicerad:
    2016-09-30 22:20