UKRAINA. Judisk media rasar mot Ukrainas premiärminister Oleksij Honcharuk som delade scen med frihetsrockbandet Sokyra Peruna under en gala för ukrainska krigsveteraner.

Ukrainas premiärminister Oleksij Honcharuk på scenen tillsammans med bandet Sokyra Peruna. Foto: Facebook.

Det var den 13 oktober som en konsert till stöd för ukrainska krigsveteraner anordnades i landet. Ett av banden som spelade var det ukrainska RAC-bandet Sokyra Peruna, som enligt judisk media har ”kopplingar till nazism”.

Detta hindrade dock inte Ukrainas premiärminister Oleksij Honcharuk och landets minister för veteranfrågor Oksana Koliada från att delta i eventet. Premiärministern äntrade till och med scenen tillsammans med det ”nazistiska” bandet och talade till publiken.

Honcharuks deltagande avslöjades först av ”journalistgruppen” Bellingcat, som tidigare framförallt gjort sig kända för att attackera Ryssland och som har anklagats för kopplingar till västerländska underrättelsetjänster.

I ett Facebookinlägg har premiärminister Honcharuk bekräftat att han deltog på eventet, men att han inte kände till bandets politiska kopplingar, samt att han inte stödjer några ”hatideologier”. Istället var han endast på platsen för att visa sitt stöd för landets krigsveteraner och menar att det ”inte är upp till premiärministern att bestämma vilka sånger som våra veteraner ska sjunga”.

Den George Soros-finansierade underrättelseorganisationen Expo har rapporterat om händelsen och beskriver bandet Sokyra Peruna som eventets dragplåster ”med sina låtar fulla av antisemitism och förnekande av Förintelsen”.

Källor:
How to Mainstream Neo-Nazis: A Lesson from Ukraine’s New Government
Ukrainas premiärminister deltog i nazistkonsert
Bellingcat (Wikipedia)


  • Publicerad:
    2019-11-01 14:00